Mit kell feltétlenül játszani egy 9-10 hónapossal?
Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! c. könyv. Iskolás korig minden gyereknek ad egy rakás normális ötletet. Nem kreatív könyv, hogy kupakból mit lehet csinálni,hanem az is benne van, hogy egy adott korú gyereknek kb. már miket kell megcsinálnia, mikről beszélgess vele, játékosan hogyan tanítsd meg neki. Nem a legolcsóbb könyv, de szerintem iskolás korig kigondolja helyetted a dolgokat, neked csak meg kell valósítani. :)
8-9 hós gyereknél napra le van bontva még.
PL. Utánozzatok állathangokat, rakjatok sorban kockát, adja a kezébe és mutassa meg, hová tegye.
Tegyen elé kanalat, poharat, tányér. Kérje, hogy adja oda őket egyenként. Ismételjék a testrészeket. Itt a fejed, Ez a hajad, lábad stb.
10-11 hósnál pl: NÉzegessenek könyvet, nevezze meg egy-egy szóval a tárgyakat, állatokat. Ültesse le az ajtó másik oldalára és játszanak kukucsot. Tornáztassa a háton , majd a hason fekvő gyermeket. JÁtszon el rövid történetet állatokkal. Próbáljanak egymásba tárgyakat.
12-13 hósnak: Tegyen befőttesüvegbe zizit, tegye rá a kupakot, mutassa meg hogyan szedje le. Mondókázzanak. Tegyen bele törölközőbe plüssállatot. Figyelje hogyan lát neki a kereséshez.
Az én babámmmal amiket szoktunk játszani (10 hónapos):Megkérdezem milyen nagy fiu leszel és emeli a kezét, megkérdezem hol a lámpa a tik-tak. Ezeket megmutatja. Bebujok a sötétő mögé és kukucskálok. Utánozza ha trüszkölok. nyomkodjuk a gombokat a zenélő játékokon. És rengeteget kell tornáznunk mert a mozgásfejlődése le maradt.
Így nem tudok vele annyit szellemileg foglalkoznk ,mint amennyit szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!