Anyukák! Ki készíti a babájának külön az ételt?
mekkora a gyerek ?
csak mert nem mindegy mit írunk :-)
10 hónaposan már eheti a zöldségek-gyümölcsök nagy részét, én már ekkor adtam hagymát, fokhagymát az ételeihez, zöldfőszereket, natúr vega mixszel ízesítettem.
Kaphat sajtot, túrót, joghurtot, húst, főtt tojássárgáját, kenyérféléket, ezekből már remekül lehet variálni.
Csak a sóskát cukroztam picit, mást nem.
Én 13 hónapos koráig főztem külön, utána már csak akkor, ha olyat ettünk, amit ő még nem kaphat (pl. eperleves).
Nem érdemes túl sokáig pürésíteni, vagy külön főzni, mert utána nehezebben áll rá a normál kajára.
3 éves a fiam teljesen azt eszi amit mi (disznótoros, lencseleves stb. is).
Én 9hótol kezdtem neki főzni, addig baby kaját kapott. Mindent adtam neki, amit ennyi idősen lehetett. Fűszereket először nagyon lazán, aztán úgy 10hósan már ugyan úgy fűszereztem, mint a miénket! Sót nem használok neki egyáltalán, borsból pedig fehérborsot használok, mert azt könnyebben emészti. Még pirospaprikás dolgokat nem adok neki. Viszont kenyéren selyemsonkát, nagyon jó minőségű májast, párizsit, sajtot szoktam adni.
Én erről az oldalról szoktam nézni, de nagyrészt már a mi ételünkből kap, ritka mikor külön főzőcskézek, csak, ha olyat eszünk! És próbálom a változatosságot figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!