Milyen, tortát-sütit csináljak egy kismamának, amit gond nélkül mehet és a babának sem fog fájni a pocakja, ha babalátogatóba megyünk hozzájuk?
Banán, eper tiltólistás.
A csokival lehet gond, főleg ha vágták, és varratai vannak... de a baba popija is fájhat tőle!
Én inkább a krémes-habos, túrós-habos sütikre voksolnék...
Pl. oroszkrém torta, túrótorta, utóbbi pl. naranccsal. Vagy sima snassz gyümölcskrémes, valami nem aprómagvasból.
Ja, jut eszembe: narancsot mégsem :D
Lehetne... de amikor én szültem, minden második látogató egy kiló naranccsal állított be, vagy narancslével... hetekig nem tudtam utána a narancsra ránézni! :D
Viszont ne vigyél ilyenekből nagy mennyiséget, mivel könnyen romlanak.
Hát ez attól függ hogy alapból mennyire hasfájós a babája, meg egyáltalán hogy mennyi idős a baba.
Az enyém 3 hós és eléggé hasfájós, én nem ehetek pl sok tejterméket emiatt, így a nagyon habos édességek kilőve.
A csoki, kakaó szintén, az is hasfájást okoz nálunk.
Gyümölcsből pedig fontos hogy apró magvasat ne tegyél bele mert az allergizálhat, kivi, eper, málna, ribizli, feketeribizli, szeder, áfonya - ezeket ne használd.
a dió-mogyorófélék meg előszeretettel pattanásossá teszik a babát.. Ja és a csoki is :)
ami nagyon-nagyon kevés eséllyel okoz gondot: a krém- és tejmentes sütemények, például egy almás rétes vagy valami barackos (konzerv barackból). De szerintem kérdezd meg a párját, mert lehet hogy náluk nem gond a tejtermék sem, ez tök egyéni...
Második vagyok... vágás alatt nem azt értettem, hanem természetes szülésnél a gátmetszést... a varrat mellett nem jó, ha valakinek székrekedése van...
Nem tudom, miért lettem lepontozva... gondolom, a habos miatt, pedig a szoptatós anyukának kell az energia. És nagyon ritka, hogy valakinek a tejtermékekkel problémája legyen! És a kalcium, és fehérje bevitel ilyenkor különösen fontos!
Spec az én lányom akkor volt hasfájós, ha almát ettem... van ilyen, de ezek nem gyakoriak, egyediek...
A fekete erdő eléggé csokis szerintem... madártej tortát még nem ettem, de nem hangzik rosszul.
De ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg tőle, van-e valami, amire érzékeny a baba... így 3 hét után már biztosan tudják, mit bír a pici, és mit nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!