Ha sem én sem a párom nem vagyunk hajlamosak herpeszre, akkor valószínű, hogy a kislányunk se lesz az?

Tényleg jobb, ha elmész egy pszichológushoz, napi több kérdést teszel fel, a herpesszel és a lányoddal kapcsolatban, meg a herpeszes nagyi , a törölközős...
Gondolom mind Te vagy.
Amúgy én jobban aggódnék millió más betegség miatt.
Egyébként nem tudlak megnyugtatni, a szüleimnek sosem volt herpesze, nekem szokott lenni a számon....

Sajnos amit az előző írt, az nem igaz, a hajlam örökölhető.
De vannak nagyon jó gyógyszerek, nekem a Telviran tabletta vált be, extra gyorsan elmulasztja a herpeszt. Ha pedig még amikor épp érzed, hogy ki akar jönni, és beveszel egy szemet, akkor ki sem jön. (Nálam legalábbis) Én későn találtam rá erre a szerre, előtte rengeteget szenvedtem a herpesszel, január-február környékén menetrendszerűen jött minden évben, vagy olyankor, amikor idegeskedtem valami miatt. De most már nem szokott lenni.

Szerintem lehet összefüggés, a herpeszre való hajlamot örökölheti, ezt csak saját tapasztalattal tudom alátámasztani:
nekem néha van herpeszem, anyukámnak is sokszor van, a lányunk hónapok óta küzd vele. (én is írtam már ki kérdést ezzel kapcsolatban :))
A páromnak folyamatosan aftái vannak a szájában, néha több is egyszerre. Soha nem kaptam el, pedig az is fertőző, és ő sem kapta el tőlem a herpeszt, és a lányunk sem tőle az aftát.
Megértem, ha be vagy rezelve, mi nagyon szenvedünk 4 hónapja a lánnyal, több kezelésen túl vagyunk, és még egyszer sem múlt el 1 hétnél hosszabb időre. Most jön egy újabb kezelés, de a bőrgyógyászat egy fiktív tudomány, legalább is magyarországon.

A bőrgyógyászat tényleg ultra gáz, Telvirant próbáltátok már? Nem vagyok gyógyszerügynök .), de nekem tényleg olyan jól bevált.
Én is anyutól örököltem a hajlamot, apu soha nem kapja el, mázlista.

Utolsónak:
nem, nem próbáltuk, 16 hónapos babáról van szó. Orvosi engedély nélkül nem mernék semmit a szemére, de még a szájára sem kenni. Holnap megint megyünk a HP-ba, véreredménnyel, állítólag egy hat hónapos kezelést fog kapni. Nagyon félek, hogy emiatt veszélyben a szeptemberi bölcsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!