Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha sem én sem a párom nem...

Ha sem én sem a párom nem vagyunk hajlamosak herpeszre, akkor valószínű, hogy a kislányunk se lesz az?

Figyelt kérdés
8. éve vagyunk együtt, még nem láttam, hogy lett volna herpesze, és én sem emlékszem, hogy valaha lett volna nekem. (lekopogom gyorsan). Valószínű, hogy örökölte ezt a hajlamot a kislányunk, vagy nem függ össze a két dolog?
2013. jan. 29. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Tényleg jobb, ha elmész egy pszichológushoz, napi több kérdést teszel fel, a herpesszel és a lányoddal kapcsolatban, meg a herpeszes nagyi , a törölközős...

Gondolom mind Te vagy.

Amúgy én jobban aggódnék millió más betegség miatt.

Egyébként nem tudlak megnyugtatni, a szüleimnek sosem volt herpesze, nekem szokott lenni a számon....

2013. jan. 29. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
A herpesz oka egy fertözés, a hajlamnak semmi köze ehhez - ha valakitöl elkapja, akkor lesz herpesze, ha nem fertözödik meg, akkor nem.
2013. jan. 29. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Sajnos amit az előző írt, az nem igaz, a hajlam örökölhető.

De vannak nagyon jó gyógyszerek, nekem a Telviran tabletta vált be, extra gyorsan elmulasztja a herpeszt. Ha pedig még amikor épp érzed, hogy ki akar jönni, és beveszel egy szemet, akkor ki sem jön. (Nálam legalábbis) Én későn találtam rá erre a szerre, előtte rengeteget szenvedtem a herpesszel, január-február környékén menetrendszerűen jött minden évben, vagy olyankor, amikor idegeskedtem valami miatt. De most már nem szokott lenni.

2013. jan. 29. 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet összefüggés, a herpeszre való hajlamot örökölheti, ezt csak saját tapasztalattal tudom alátámasztani:

nekem néha van herpeszem, anyukámnak is sokszor van, a lányunk hónapok óta küzd vele. (én is írtam már ki kérdést ezzel kapcsolatban :))

A páromnak folyamatosan aftái vannak a szájában, néha több is egyszerre. Soha nem kaptam el, pedig az is fertőző, és ő sem kapta el tőlem a herpeszt, és a lányunk sem tőle az aftát.

Megértem, ha be vagy rezelve, mi nagyon szenvedünk 4 hónapja a lánnyal, több kezelésen túl vagyunk, és még egyszer sem múlt el 1 hétnél hosszabb időre. Most jön egy újabb kezelés, de a bőrgyógyászat egy fiktív tudomány, legalább is magyarországon.

2013. jan. 29. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A bőrgyógyászat tényleg ultra gáz, Telvirant próbáltátok már? Nem vagyok gyógyszerügynök .), de nekem tényleg olyan jól bevált.

Én is anyutól örököltem a hajlamot, apu soha nem kapja el, mázlista.

2013. jan. 29. 14:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

nem, nem próbáltuk, 16 hónapos babáról van szó. Orvosi engedély nélkül nem mernék semmit a szemére, de még a szájára sem kenni. Holnap megint megyünk a HP-ba, véreredménnyel, állítólag egy hat hónapos kezelést fog kapni. Nagyon félek, hogy emiatt veszélyben a szeptemberi bölcsi.

2013. jan. 29. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!