Nagyon lassan megy a főzelék bevezetése. Nektek mikortól ette meg babátok a főzeléket?
Már 5-6 hónaposan ették a főzeléket. 7 hónapos korukban már abból, amit magunknak főztem.
Ne ebéd előtt, hanem ebédre add neki, és csak utána szoptasd.
A fiam sem ette ennyi idősen, sőt, most sem kedveli, pedig 9 hónapos lesz. Ő inkább azt eszi amit mi...
a gyümi megy, de pl. a répától még öklendezik is...
Az én lányom sose szerette a babáknak való főzelékeket. Neki az jött be, ha a mi ételünkből kapott, és azt csak villával törtem össze.
Pár hónapot mi is küzdöttünk, azt úgy hidaltam át, hogy gyülölcsfőzeléket csináltam neki, és abba rejtettem bele némi zöldséget.
Ne aggódj, egyáltalán nem késő. Nekem még egy évesen is nagyon kicsi (max. fél üveg, vagy annak megfelelő mennyiségű, de sokszor annyi sem) főzeléket evett meg, inkább szopizni akart. Megkérdeztem a védőnőt és egy szoptatási tanácsadót, és mindketten azt mondták, hogy teljesen normális, hogy egy éves korban még akár 90 százalékban szopizik, ha van elég tej.
Most lesz 15 hónapos, és még mindig kb. 2-szer, max. 3-szor eszik rendes ételt, és a többi szopi.
Szóval ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!