Beadassam e az mmr-t a babámnak?
Lányomnak semmi baja sincs tőle, sőt ahol én lakom, ez is egy kötelező oltás!!!
Na meg azért is j. Beadarni, mert eze a betegségwk rád nézve veszéjesek terhesen, ha abgyerwk elkapja, te tőle, a picit el kell vetetni...
èn is külföldön élek és én beadattam.
sógorom gyerekorvos egy klinika fertözö osztályán és igen szép történetekkel jön elö mindig. ö azt mondja hogy ezek a halál esetek azért vannak mert nem oltatnak sokan. és maga a ezek a betegségek nem lennének halásoak de pl egy tüdögyulladással (ami gyakori mellékbetegség) még korházban sem kigyógyíthatóak.
A másik amiért én beoltattam minden ellen öket, hogy mi rengeteget utaztunk és utazunk a világban. a nagyobbikkal már jártunk ázsiában is, de mi magunk több földrészt beutaztunk mind nyaralás mind munka miatt. Ha úgy gondolod hogy gyermeked valaha eljuthat a világ távoli pontjára akkor már most gondolsz rá és beoltatod.
ja és semmi baja nincsen a lányomnak töle nem is volt, nem lázasodott be, nem lett ekcémás, betegnek többszölr beteg, de mint a normál 2-3 éves gyereke, antibiotikumot még egyszer sem szedett rájuk, söt orvoshoz is talán 1x vittem miatta. alergiája sincsen (habár ez az ami bármikor lehet). szerintem lányom immunrenszere most erös. egész nyáon 4 hetente beteg volt. aztán mióta ösz lett szerencsére semmi. hiába betege a kicsi és én (épp lázasan fekszem az ágyban) a nagyobbik semmit nem kap el szerencsére. a kicsinek most fogom csak beadatni.
ezt neked kell eldönteni, de gondold végig hogy ez nem csak erre a pár évre lesz hanem örökre és igen nagyon szidni fog téged ha ö olyan országba megy ahol ezek nincsenek oltva és pl impotens lesz mumpsz miatt.
én beadattam, persze itt kötelező
az oltás utáni 7. napon belázasodott, (csak ettől az egy oltástól) de másnapra már semmi baja nem volt
most 3,5 éves, szeptembertől jár oviba, és az ovi óta egyszer volt beteg, volt egy bontott nurofen a hűtőben, rá volt írva, mikor nyitottuk fel, vagyis mikor volt utoljára beteg, 2011. márciusában :)
hálistennek egy kezemen megszámolom hányszor látta eddig az orvos
szóval azt hiszem neki erős az immunrendszere
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!