9 hós a kislányom és egyáltalán nem tudok napirendet tartani? Gondot okozhat ez?
Szerintem ez neked nem túl jó. A gyereknek is kell egy napirend föleg késöbb, hogy tudja hogy pl ebédre nincs reggelizö pehely és és reggel nem zuhanyzunk...
Amit tehetsz hogy megfigyeled mennyi fentlét kell a gyereknek ahhoz hogy könnyen elaludjon este. az esti altatásnak legyen rituáléja. fürdés, átöltözés, tej/vagy szopi. és sötéttség. ha nem alszik el maradj vele tedd bele az ágyba játszon de max kicsi fény legyen aminél még éppen látod, de ne nagy fény. ehhez ragaszkodj. (én laptoppal ülök be ha kell, és ö eljátszik majd elalszik).
így reggel idöben fog kelni, lesz reggeli, (tízorait nem adok kicsiknek csak a nagy lányomnak mert akkor nincs ebéd) és ebéd és uzsonna és vacsora. Legyen meg hogy mikor mit esztek. ha délben eszik a család meleget akkor a baba is délben kapja a fözeléket.
1 óra +- bele fér, de nem több órás eltérés. ez nekem is nagyon fontos, de a gyerekeknek is kell. így tudják mikor mi következik és nem lesznek felesleges hisztik késöbb (mint pl reggelizö pehely délben)
Saját tapasztalat, hogy rosszul alvó babával nagyon nehéz napirendet tartani.
Nekem sem mindig megy, pedig már egy éves a fiam. Csak sajnos van,hogy éjjel még 2-3-szor is fel kel. Ha nem alszik vissza egyből, akkor reggel tovább alszik, itt már meg is csúszott a napirend.
Délután is van,hogy egy órát alszik, de van,hogy 3-at! Megpróbáltam kelteni párszor, de szinte kivétel nélkül sírt, ha nem aludta ki magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!