Mit tegyek ha az egy éves babám nem eszi meg a tápszert? Eddig reggel és este ette de már nagyon nem akarja elfogadni csak 100ml egyszere?!
Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 12:14
11/12 anonim válasza:
Először próbállj tápit váltani. A babatejet szokták szeretni a babák, és lehet, hogy szilárd kajára vágyik és gondolom, hogy kap is, de 1-3 éve kor között, nagyon fontos továbbra is a tej alapú táplálék, min napi fél liter. Próbálj bele kakaót tenni, vagy teljes kiőrlésű zabpelyhet és próbáld kanállal. Én ezt mind kipróbáltam, de nem jött be. Igy kevesebb tápszert eszik a 15 hónapos lányom, de igyekszem napközben több tejterméket adni neki. Vagy reggelire vacsira ehet tejpépet (mielőtt kikezdenétek, ezt is eheti 3 éves koráig), vagy tápiból gyártott tejberizst, tejbepapit. A mi orvosunk szerint nagyon fontos, hogy ha lehet minél később kapjon a kicsi a tejet. Én osztom a véleményét.
12/12 anonim válasza:
Nekem a lányom 11 hónaposan szokot le a cicről egyik napról a másikra, és már csak egyszer tudom megszoptatni hajnalban félálomban. Ő sem issza meg a tápszert, és mivel nem szopik, aggódom én is, de egy ismerősöm kislánya sem issza már a tápszert - velünk egyidős.
Próbálj neki adni babatejet, v. tejet, lehet már nem izlik neki a tápi.
Az én kislányomnak nem merek adni tejet, mert apa tejérzékeny, igy én most szójatejet v rizstejet fogok neki adni, azaz megpróbálni adni.
Nekem már eszik mindent, igy azon nem aggódom hogy nem lakik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!