Mit csinálok rosszul? Miért kér még mindig enni éjszaka 11 hónapos kisfiam?
Éjjel 4 körül kér enni, ekkor bevág olyan 280 ml tápszert. Napközben így eszik:
8-8:30 körül: reggeli kb. 200 g/ml (kis kenyér valamivel - csak, hogy szokja a darabos evést, néha joghurt, krémtúró gyümivel utána tápszer)
12:30-13:00: ebéd, husis főzelék, 260-300g
17:00: uzsonna, sinlac gyümivel 130 g
18:30: vacsi, főzelék, husi nélkül, 200-240g
21:00: Lefekvés előtt tápszer, kb. 250 ml
Napközben még kétszer alszik - összesen1,5-2 órát, éjszaka 9-kor teszem le, és 7 körül kel (általában), mosolygós, jókedvű, szépen fejlődik.
Csak én már úgy szeretném egyszer végig aludni az éjszakát.
Egyébként is sokszor alszik rosszul, forgolódik, meg-megébred, most épp nem jön a foga.
Már gondoltam rá, hogy besűrítem a nappali étkezéseket, de a kanalas kajákat csak akkor fogadja el, ha tényleg éhes.
Mit és hogyan adjak neki, hogy kibírja reggelig?
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul!
10 hónapos a kisfiam, én is épp ezzel a kérdéskörrel foglalkozom mostanság. Igaz, ő szopizik még (a gyümölcs és főzelék mellett), éjjel is 3 óránként kéri.
Azt gondolom, hogy nem lehet kiváltani az éjjeli evést, több nappalival, az unokahúgom példájából ítélve. Az ő kislánya már 2 éves, és még mindig kéri éjjel is a tápszerét.
Nem elkeseríteni akarlak, hidd el, megértem, hogy hiányzik az éjszakai pihenés!Kitartás!
hűha, nem tudom!
elvileg kizárt, hogy 11 hónapos baba éjjel éhes, csak szerintem ha már felkelt, elfogadja a tápszert...
szerintem adjál neki vizet, vagy próbáld ki, hátha cumival visszaalszik...
szerintem nagy az esély, hogy hozzászokott a hajnali evéshez, és ez csak megszokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!