Ha a 4 hónapos kicsim minden játékot inkább bal kézzel fog meg akkor bal kezes lesz?
Nem feltétlenül. Még van legalább 3 éve arra, hogy kialakuljon a jobb- vagy balkezessége.
A lányom pl. rengeteg mindent bal kézzel csinált még 1 éves kora után is (pl. kanalazást), aztán szépen átállt jobb kézre. (Nem erőltettük, anyósomra is rászóltam, amikor elkezdte a "szép kezed" dumát.)
Valóban nem alakul ki ilyenkor még, lehet hogy ezután meg hónapokig mindent a jobb kezébe vesz. A lányomnál 2 éves kora után állandósult a bal kéz használata, és most 4 évesen már biztos vagyok benne hogy balkezes marad.
Ki vagyok akadva az előttem szólók anyósain, hogyan lehetnek ennyire tudatlanok, már bocs. "Szép" kezébe.... Jézusom :-(
Utolsó: anyósom amúgy nem buta asszony, de van egy-két ilyen begyöpösödött elmélete.
(Szerintem a tesómnak baromi nagy szerencséje van, hogy olyan felvilágosultak voltak a szüleink is, és az ő pedagógusai is, hogy nem próbálták átszoktatni, pedig a 70-es években ez még javában szokás volt.)
2. vagyok
Második, nem akartam megbántani senkit, ezért is írtam tudatlant, nem butát vagy ilyesmit. Tudom hogy régen divat volt rászoktatni,de ha valaki józan ésszel belegondol, semmilyen hátránya nincs a balkezességnek, kivéve hogy elmaszatolhatja a saját írását. Pont az átszoktatásból vannak problémák. Ettől a "szép keze" kifejezéstől meg hülyét kapok.
Talán nekem az a szerencsém anyósommal hogy óvónő, így pontosan tudja miről van szó, anyámnak meg az öccse volt balkezes, így nem csinál ügyet belőle.
Nálunk is minden új dolgot a bal kezével csinál és aztán pár napra rá a jobbal is. Én arra jutottam, hogy mindenki a bal kezében fogja a babót és így a jobb keze van egy kicsit "elnyomva", talán ezért van, hogy ballal kezd mindent. Még sok idő mire kiderül milyen kezes lesz! De szerintem az csak különleges, ha bal-, vagy kétkezes lenne :)
4 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!