Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Látogatás 6-8 hét után, vagy...

Látogatás 6-8 hét után, vagy korábban vagy késôbben?

Figyelt kérdés

Valószínûleg ez a kérdés is megosztja majd a kedélyeket, de nem azért írom ki, mert szeretem a vihart nézni, hanem azért, mert hirtelen merült fel ez bennem egy kérdés hatására.

Szóval. Az itthoni protokoll szerint egy újszülött babát az elsô 6-8 hétben "nem szabad" látogatni, max a legközvetlenebb hozzátartozók, de miért? És itt nem arra gondolok, mert hogy az újdonsült kismama fáradt, stb. Miért nem szabad látogatni egy ilyen pici babát?

Ahol az én lányom született, ott elsô naptól boldog boldogtalan látogatja, sôt a korházba bemennek a rokonok, ismerôsök és kézrôl-kézre adják az újszülöttet. Engem császároztak, de másnap már mehettem haza és otthon vártak a barátok és mindenki egytôl egyig arra várt, hogy mikor foghatja kézbe a lányom. Az én saját véleményem, hogy mindkettô túlzás, azaz a ló 2 oldala. Se rögtön az elsô nap nem jó, se 6-8 hétig várni. Minek várni 2 hónapig? Ha a baba olyan "betegség elkapós" fajta, akkor azt az elsô hét után is elkapja, de a 12. hét után is. Ha meg ilyen téren stramm kölyök, akkor úgyse kap el semmit.

Tehát az érdekelne, hogy ti, újdonsült anyukák, miért várjátok ki a nagykönyvben leírt 6-8 hetet, hogy valakit beengedjetek a lakásba babalátogatóra? Az elsô 1-2 hetet még megértem, de utána? Mint a föntebbi sorokból is kiderül, van gyerekem, tehát a kérdés nem elméleti.

Köszönöm mindenki válaszát elôre is.

2013. jan. 24. 05:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Engem nem zavart, hogy a közeli hozzátartozóink korábban jöttek, had gyönyörködjenek.

Csak az időpontot határoztam meg én, hogy mondjuk dél és kettő között, és természetesen csak makk egészségesen jöhettek.

Egyébként is anyatejes, hittem a tejem védelmében.

Őszinte leszek, én már vittem 3 hetesen a tescóba is, mert nem volt más, aki bevásároljon.

Bétettem babahordozóba, be a kocsiba, azt viszont látásra, jókat aludt :)

Azt nem engedtem meg, hogy öreg nyanyákok megsimogassák, meg ilyesmi, és koszos kézzel nem nyúltam hozzá én sem, vittem magammal törlőkendőt, meg ugye kezet is lehet mosni illem helységben.

Mindenki más, és szerintem nem szabad fennakadni semmin, én az ismeretségi körben is úgy oldottam meg, hogy megkérdeztem hogy mehetünk-e, és hogy mikor, hogy ne legyen kellemetlen.

Pl az is eszembe jutott, hogy a kórházba sem akartam, hogy bejöjjenek, mert progis császárom volt, és féltem, hogy túl kiszolgáltatott leszek, meg stb, és eleve mindenkivel úgy beszéltem meg, hogy majd meglátjuk, de aztán marha büszke voltam a "teljesítményemre" :D:D

Minden jót mindenkinek :)

2013. jan. 26. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!