Ha mérted otthon a babádat, akár esténkét vagy szopi előtt, és után azt mennyi idős koráig csináltad?
hetente 1x mértem őket kb 3 hónapos korig
utána havi 1x 1 éves korig
utána évente iskolás korig
suliban meg mérik őket minden évben 2x :-)
Babám kis súllyal született, és muszáj volt nézni, hogy eleget eszik-e, (ráadásul tejem sem volt elég), így minden szopi előtt és után mértem. Ezt kb. 2 hónapos koráig bírtam. A végén állandóan azon görcsöltem, hogy mennyit eszik, miért csak ennyit, miért van csak ennyi tejem, így befejeztem az etetésenkénti mérést. Azóta hetente 1x mérem, és ha gyarapodik, nyugodt vagyok.
Egyetértek az előttem szólóval, a napi/etetésenkénti mérlegelés hosszú távon csak plusz feszültség mindenkinek.
Én hazajövetel után három napig, a harmadik napon egyszer szopi után kevesebbet mutatott a mérleg mint előtte:DDD, akkor mondtam férjemnek, hogy most azonnal vigye vissza mert meghülyülök tőle. Mondjuk 4 kilósan hoztuk haza, szóval nem nagyon kellett izgulnom semmi miatt. Épp elég volt hat hetes koráig a heti védőnős mérés, aztán a havi.
Kis súlyú/sárga babával biztosan tovább méricskéltem volna, de így nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!