Ma délelőtt meg kellett fürdetnem a babámat. Este is megfürdessem?
de még legalább 3x, mert tuti koszos lesz 6 óra alatt.
ha nem mentek homokozóba, nem turja a földet akkor tlejesen felesleges akár napokat is kihagyhattok.
Magyarországon habár bünnek számít ha valaki 2-3 naponta fürdeti a gyermekét, pedig az emberi bör nem arra lett kitalálva hogy naponta fürdessék. Iszonyat számban van mo-n a babák ekcémája ennek egyetlen oka van a túl gyakori fürdetés, és túl sok kencézés.
De már rájöttem miért terjedt el ennyire Mo-n a napi fürdetés. Egy 70 éves védönövel besztélgettem minap. Ö mondta hogy a védönöi szolgálat azért jött létre annak idején, mert kikellett a gyerekeket emelni a koszból és mocsokból, megmutatni hogy a fertözö betegségek alapágya a kosz és mocsok, így akkoriban mindenkinek kötelezö volt naponta fürdetni a gyerekét. és akkor kezdték a vakcinázást is.
Én megfürdetném az enyémet, mert nálunk a fürdés az esti rutin elengedhetetlen része.
De ha a ti nem tartjátok annyira az ilyen "rituálékat", akkor természetesen nem muszáj megfürdetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!