A kisbabám felhúzza magát a rácsos ágyba tegnap volt 7 hós? Hagyjam neki? Hogyan tovább hogy ne legyen belőle sírás? Ha nem engedem neki azért sir ha meg beüti magát vagy visszaesik azért.
az persze nem megoldás, hogy akkor nem hagyod felállni :)
ha elesik, és sír, ne érezze, hogy pánikolsz. nyugodtan tedd vissza, gyakoroljon csak :)
én is ezzel vagyok gondban, hogy már felállt a kiságyban.
én ilyenkor mellette vagyok, és ha huppan, akkor rámosolygok, és mondom hogy zsupsz. már ő is vigyorog rajta, és újra feláll.
nálunk leginkább a földön játszik a kicsi (7,5 hónapos) kúszik-mászik. ha nagyon fel akar állni, akkor a kanapéba kapaszkodva itt is tud majd.
Az én lányom is ilyen izgő-mozgó volt, de nem sírt ha elesett, vagy beütötte a fejét, sokszor mondtam neki én is, hogy durr, vagy zsupsz, és csak vigyorgott. Volt nekünk is körbe az a rácsvédő szivacsos anyag, de arra rájött hogyan lehet leszedni és mindig azzal szórakozott, hogy kibogozta a madzagját és szopogatta.
Ne aggódj, az nagyon jó jel, hogy már 7 hónaposan állni akar, nem szabad semmit erőltetni, nem kötözheted le, had tanulja meg, hogy ha feláll, akkor el is tud esni, és onnan nagyobbat lehet koppanni. Hidd el, egy idő után tudni fogja és óvatos lesz. Lesznek ennél durvább dolgok is, az én lányom most a nappali asztalt szemelte ki és arra mászik fel ha nem vagyok a szobába. De ő már huncut 18 hónapos! :-)
Ha kiteszed a földre, akkor ez kevésbé történik meg. Nagyon hamar megtanul majd úgy esni, hogy a fejét a föld fölött tartja. (Persze ha rácsosban van, akkor ez a rács miatt nem megy ugye).
A legkisebb nekem is ennyi idős, ok, 7,5 hónapos már :o)
Ő is feláll kanapénál, vagy bárminél, ami kicsit alacsonyabb, mint egy szék. Most már kiegyensúlyozza, ha borul, a fejét nem veri be.
Amúgy ki van ez találva, nekik még "puhább" a fejük, ha be is ütik, kis vigasz, és mennek tovább.
Én ha már tudnak kúszni-mászni, akkor a lehető legkevesebbet teszem ágyba/járókába őket.
Visszatartani meg nincs értelme, és nem is tudod, amit magától csinál, az teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!