Anyukák, járt már valaki ennyire elkeserítően rosszul a fogzással?
9 hónapos a lányom, négy foga van, de mindegyik előtt hólyagosra, lilára duzzadt az ínye. Most jön a harmadik felső metsző, és brutálisan néz ki.
Csak hogy értsétek az elkeseredésem: soha-soha nem hallottuk őt sírni (és ez nem túlzás, 3 hetes korától az éhséget is csak nyögdécselve jelezte, mosolygott mindig, mint a tejbetök, 4 hetes korától minden éjjelt átaludt) csak 5 hónaposan, amikor ez az egész elkezdődött. Addig ha alvás idő volt, letettük, aludt rögtön, most meg nappal már nem is alszik szinte... Az alsó metszőkkel még csak-csak elvoltunk, a felsők már rettenetesek voltak, a cataflam cseppek is szóba jöttek. Próbáltunk homeopátiát, alkati szert, nyakláncot (pedig nagyon utálom ha nyaklánc van egy baba nyakában, de rettentően el voltam keseredve), mindenféle gélt, mindent, mindent. Most kijött a középső kettő, de nappal már nem alszik semmit, most délelőtt már etetni sem lehetett, csak dörzsölte az ínyét, ami egy véres, duzzadt massza. Közben ült az ölemben, és néha már el-elaludt sírás közben. Én meg csak néztem tehetetlenül és simogattam...
Most már gyermekfogászaton járunk, de itt is csak elég radikális megoldások vannak. Nagyon tartok ettől, de a mai délelőtt után már teljesen kivagyok, rettenetes, hogy szenved, és nem tudok segíteni. A nurofen hat, de azt meg nem lehet örökké, ahogy a panadolt sem... Pici kora ellenére most az orvos javaslatára cataflam cseppel kellene próbálkozni, de sok reményem már ebben sincs...
Jártatok már így? Hogy alakult, mi lett a vége, hatott valami? Hogyan bírtátok, hogy ennyire fáj neki...? :( Csak én viselem ilyen rosszul...?
Bár nem a fogai miatt, de a lányom is kapott Cataflam cseppet, amitől ódzkodtam, de már muszáj volt bevetni, mert kislányom is annyira szenvedett.
Ez volt az egyetlen gyógyszer, ami valóban segített neki. Legalábbis a fájdalom enyhítésében. Tehát én azt mondom egy próbát megér, ha már ennyire rossz a helyzet.
Szegénykém :(
Gondolom akkor a Viburcolt is próbáltátok, nekünk az elég jól bejött.
Kencéből pedig kizárólag a Rossmannban kapható gél segített. Brutális cucc, felkenés után kb. fél percig sír tőle a Fiam, de utána pár perc és elvágták a fájdalmat.
Ibolyagyökér rágóka? Vagy valamilyen hűthető-fagyasztható?
Kitartás Nektek!
Köszönöm szépen, akkor megpróbáljuk, kiíratom a férjemmel... Végül is a gyerekorvos is ezt ajánlotta.
Csak tudjátok annyira bánt már ez az egész, és félek, hogy többet ártok, mint használok ezzel a gyógyszerezéssel,, mert az sem biztos ám, hogy mindjárt kint van... Már decemberben fehér volt az ínye egy csíkban, mindenki azt mondta, hogy max. egy hét, és onnantól még 4 hét volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!