A tapszer jobban hizlal mint az anyatej?
Figyelt kérdés
Azt nem ertem, h kisfiam 5 honapos es 8.2 kg,de "csak" napi 4x eszik 200 ml-t es mindig 4 orankent evett, de ertelemszeruen mindig kevesebbet, korahoz megfelelot. 2 hos koratol csak ejszaka 1x, 4 hos koratol pedig nem is eszik. vannak napok amikor meg 5 ora elteltevel sem enne, de szeretnem tartani magam a 8-12-16-20 orai evesekhez! 8.2x150 az 1230/4=307!!! o 200-nal nem essik tobbet. Nem duci baba, olyan kis lapos mindene, nem kerek az arca es a combja se hurkas... A csontjai lehetnek erosek? nem ertem. Felre ne ertsetek, nem problemazok, csak ha fel evesen kellene +duplaznia a sulyat, akkor o ezt mar 4 hosan +tette..nem egeszsegtelen ez?2013. jan. 19. 22:25
11/17 anonim válasza:
Szerintem meg egy gyereket nem lehet túletetni, mert tudja magától, mikor elég az elég. És mifelénk a tápszer jobban 'felfújja' a kicsiket, mint az anyatej.
Az én lányom 3 hónapos korára duplázta a születési súlyát, 2780 grammal született. Úgyhogy ez szerintem nagyban függ attól is, melyik baba mekkora súllyal jött világra. Mert ha egészségesek, arányaiban nézve nagyjából azonos mértékben gyarapodnak.
12/17 A kérdező kommentje:
Huu koszonom a sok valaszt. 3800-al szuletett es 3500-al jottunk haza a korhazbol. 68cm,51-el szuletett. Eppen azon gondolkozom, h en 160cm es 58kg vagyok, parom meg 180cm es 90kg,de o sem kover csak izmos. De!! az apukaja is 90kg, de o gurul... jo h irta az egyik valaszolo ezeket a sulyokat,mert per pillanat ezzel vigasztalom magam. Mindig annyit adnek neki amennyit ker, de o mindig 200-at eszik igy nem keszitek mar tobbet. Es szerencsere beallt a 4 ora. Mig szopizott, akkor is durvan 4orankent kert cicit, de mar masfel honapos kora ota tapszeres:(
2013. jan. 20. 08:01
13/17 anonim válasza:
Már többen írták, hogy igény szerint szoptatott babáknál nem gond, más az anyatej összetétele. 3640-el született a fiam, 4 hónaposan 7200 gramm volt, azóta lelassult és 6 hónaposan 7900 gramm. A tápszeres babáknál azért más a helyzet, és tény hogy náluk gyakoribb a későbbi súlyprobléma....mondjuk a gyerekorvosnak tápszeres baba esetén körültekintőbbnek kellene lennie, esetleg más tápszert írni vagy kivizsgálásra küldeni, ha továbbra is ilyen ütemben gyarapszik, gondolom a percentilje is magas. Ami eszembe jutott és kérlek ne sértődj meg, de jól keverd a tápszert? Nem töményebb?
14/17 A kérdező kommentje:
:) úgy keverem ahogy a dobozra van írva:)
2013. jan. 20. 10:46
15/17 anonim válasza:
Tényleg fura, hogy 5 hónaposan több, mint 8 kiló!Hú meg 200ml tápszer egyszerre?Jók étvágya van :) Az én lányom most majdnem 10 hónaposan 9 kiló és 210 ml tápszert eszik. Na, de szerintem nem kell aggódnod, ugyanis vannak erős vastag csontozatú babák.Lehet hogy a csontjai nyomják a súlyt.Kis izmos fiú lehet:) Ne aggódj minden baba más..
16/17 A kérdező kommentje:
Irjatok h fura, de megse aggodjak :( a ketto nem fer ossze. Sztem nem eszik sokat, mondjuk ez az en agyszulemenyem, mert a tapszeres dobozunkra 170-280ig van irva 4-6 hos babaknal... 5x-i evesre, de o csak 4x eszik.Kozben meg lehet h jo etvagya van tenyleg csak en nem sokallom.
2013. jan. 20. 21:05
17/17 anonim válasza:
Azért ne aggódj, mert bár soknak tűnik, de biztos, hogy nem fog ilyen sokat hízni a későbbiekben a súlya, amikor elkezd mozogni.
Egyik előző válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!