Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyeseknek hogy van ennyi...

Egyeseknek hogy van ennyi idejük egy újszülött mellett?

Figyelt kérdés

Sokszor olvsom-pl az előbb is- hogy 19 napja szültem, mikor kezdhetek tornázni?

vagy 2 hete szültem, mikor mehetek szoliba?

Vagy szülés után mikor tehetek fel műkörmöt?

... és még sorolhatnám..

Nem tudom, de nekem eszembe sem jutottak ezek a dolgok, örültem ha ellátom a háztartást meg a babámat, és ujjongtam, ha aludni jutott időm, nem ám szoli meg torna meg műköröm....

vagy én b....sztam el ennyire valamit?... ?????

2009. aug. 28. 21:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ha irigy vagyok, egyvalamire vagyok irigy, arra, hogy más babája szépen és sokat alszik, míg az enyém csak napi 2X fél órát, ami alatt semmire nem jut idő, örülök, ha enni tudok és a főzést befejezem. A zháztartás nekem is arra maradt, mikor apa vigyázott a gyerekre, fürödni sosem tudtam nyugodtan, mert mindig sírt, apával meg nem nyugszik meg.

Félreértés ne essék nem a műkörmöt és a szolit fikázom. Nekem is volt sokáig, évekig műkörmöm. Nem is arról vanszó, hogy elmenni és felrakatni, bár az is utazással együtt majd 2 óra, de azt viselni is kell. EGy kisbaba mellett nekem eszembe sem jutott, nem beszélve arról sem, hogy azt a pénzt inkább a kicsire költöm. A szemöldökömet én is szedettem-szedetem most is, de oda is babával együtt mentem, mert az tényleg 5 perc. A torna jó akkro, ha minden nap tud menni az ember, de apa nem tud minden nap mit kezdeni 1 órára a kisivel. A szomszéddal egyszer átmentünk a szomszéd faluba megnézni a hastáncot, hogy ha jó eljárunk.Nem voltunk ott fél órát, már jött a telefon, hogy mikor jövünk...

A lakásunk sem túl szerencsés, mert hosszú, a szoba az egyik felén, és 35 lépéssel arrébb a másik végén a konyha. TEhát mosogatás közben is rohangáltam be két tányér között, hogy vajon sír-e a lányom, mert nem hallottam... (a bébiőrök semmit nem értek, amiket vettünk, most 1 éves a lányom találtunk egyet, ami használható is)

Szóval tény, hogy nálam sokminden összejött, ami nem tette lehetővé, hogy több időm legyen, de az elv is bánt, hogy egy pár hetes baba mellett már máson jár az anya esze. Akkor legyen fontos a babája, ne a körme vagy a bőre színe, legfőbbképp pedig ne az alakja. Ezek mind ráérnek akkor, ha a kicsi már nagyobb lesz.

És én sem vagyok egyáltalán slampos, ápolom magam, fürdök, hajat mosok, a körmeim is rendbe teszem és nem otthonkában vagyok itthon...

Nem vagyunk egyformák, az tény, de engem zavar, ha valaki már pár hetesen lepasszolja ilyenek miatt a kicsit.. (tisztelet a kivételnek, mert persze ahogy írtátok ha a házban van szoli, az tényleg 10 perc...én falun élek, a városba jutás minimum fél óra, plusz mire ott odaérek ahova akarok, plusz amit csinálok, szóval 2 óra alatt semmit nem úszok meg...)

2009. aug. 29. 10:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
09.21-es vok. Nem megbántani akartalak, én sem luxus dolgokat csinálok a babám mellett, aki még szopizik és 5 hónapos. Tornázni otthon szoktam, ha van kedvem, meg időm. A szoli a lépcsőházban van, egyszerű oda eljutni. Műkörmöm nincs, nem is volt soha, magam vágom a körmeimet. Apa sokmindenben besegít, ő vásárol, és porszívózik, atöbbit én csinálom. Ha otthon van akkor a főzésnél Ő a kukta. Ráadásul a babával is jól elvan. De Ő az elején mindenbe be van vonva. Nagyon sok nő azzal rontja el, és nyugodtan ezért lepontozhattok, hogy csak a gyerek van és semmi más, és később ezek az anyukák sírnak, hogy nem tudnak egy lépést sem tenni a gyerektől, úgy magukhoz láncolták őket. Azért mert egy anyuka igyekszik tölteni magára egy kis időt, azt miért kell elitélni? Nem az az egészséges ha állandóan a baba fenekében vagyunk. Ezt mint szakember mondom neked. (pszichológus)
2009. aug. 29. 11:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocs: elején=elejétől
2009. aug. 29. 11:14
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Az én fiam 1,5 éves.Ma már én is elmegyek 1-2 órára és apával ugyanolyan jól elvan,mint velem.egyenlőre,de remélem így is marad.Egyébként értem mire gondolsz.Én sem tudtam volna újszülött,vagy akár 1-2 hónapos baba mellett elmenni lelkiismeret furdalás nélkül pl.műkörmöshöz,ami rengeteg idő.És tényleg egy ilyen pici baba mellett szerintem is luxus.Megőrültem volna,ha a szabad 2-3 órámat ilyen dologra fordítottam volna.szerintem pár perc alatt is lehet ápolt valakinek a keze és baba mellett szerintem még praktikusabb is a kisebb köröm.nekem akkoriban fontosabb volt az alvás,a párom,a hármasban eltöltött közös séták,ja és nem utolsó sorban a háztartás,főzés.de mindenki maga dönti el és érzi,hogy mivel tölti a szabadidejét.
2009. aug. 29. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!