Mit tegyek hirtelen, ha félre nyel valamit (pl. papírt, gombot - olyat, ami elzárná a levegő útját) a kicsi?
Szia!
Nehogy megtörténjen, de olyankor gyorsan meg kell fordítani a hátára és 5ször legalább jó erősen a lapockái közé ütni. vagy van még az a fogás, amikor meg kell fogni elölről és rántani rajta, de ezt nem tudom pontosan, utána kellene nézni!
Én úgy emlékszem elsősegély órán hogy:
- a kicsit a combon hasra fektetve kell lapocka között tenyérrel "hátbaveregetni"
- fejjel lefelé tartva kirázni belőle a bennakadt alkatrészt, többen kell tartani nem csak a bokájánál fogva.
Bocsánat a megfogalmazásért én így emlékszem, ha gyerekem lesz majd rágyúrok a témára
Szerintem a papír a légmozgástól feltapad a nyálkahártyára ha kissebb, ha nagyobb (papírzsepi) nem is valószínű, hogy leér a gégefedőig és ezt még eléred kézzel talán :S
Midnenesetre ha van valaki a közelben az azonnal hívjon mentőt.
Amíg ilyen picike az orrát fújd ki te. Apró játékot meg ne adj neki inkább maradj a biztonságos nagy faépítőknél. Az apróságokat és mindent amit belélegezhet tedd egy nagy fém bonbonos dobozba aminek nehéz lefeszíteni a tetejét és tedd el egy magas polcra.
A kanalat meg a szőnyeget már csak nem nyeli le.
Nekem van egy emlékem amikor kis koromban egy karika krinolint akartam egyben lenyelni vagy leszaladt a torkomon, de pont úgy hogy egy hangot se tudtam kiadni csak kigúvadt a szemem mint a játékbékának. Közben a rokonság meg olyan hangosan röhögött valaminhogy nem hallották meg hogy mindjárt kifingok.A végén kikérődzöttem valahogy de pislogtam 5 percig mint hal a szatyorban. Na az ijesztő volt, senkinek nem kívánom. Volt vagy 20 éve, de azóta nem mentem krinolin közelébe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!