Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy kérdés, ami biztos kiveri...

Egy kérdés, ami biztos kiveri a biztosítékot. Sírni hagyás?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos,tápszeres,legalább 8 -szor kel éjszaka,nehezen alszik vissza ,hasfájós volt,kb. 1 hónapja elmúlt neki,mert mgtaláltuk a megfelelő tápszert,fogzásra Viburcol+ chamomilla bevált,de még így is sűrűn ébred. Nem várom el tőle,hogy végigaludja az éjszakát,de ne is keljen fel félóránként.3-szor eszik éjjel még így is,hogy tápszert kap... Teljesen kivagyok már... Tudom,hogy ezzel jár az anyaság,de már akkor sem bírom,teljesen zombi vagyok. Hagyjam sírni vagy mit csináljak? Nincs hozzá lelkem,meg lehet,hogy még kicsi hozzá.Valakinél bevált ez a módszer?
2013. jan. 11. 10:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Sajnos segíteni nem tudok, mert az enyém is állandóan ébred,kb. fél óránként, 6 hós, mert mindig fáj a hasa. Viszont az megkérdezhetem, hogy milyen tápszer vált be hasfájásra?
2013. jan. 11. 12:14
 12/18 A kérdező kommentje:
Elkezdtem már neki a hozzátáplálást 2 hete,délelőttönként kap gyümölcsöt. Tejpépet nem adhatok neki,mert laktóz és tefehérjeérzékeny. Hasfájásra a Neocate tápszer vált be,csak gasztroenterológus írhatja fel sajnos,egyébként 10000 ft egy doboz.
2013. jan. 11. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem 8 hónapos és még 1x,2x szopik éjszaka,hogy tényleges éhség,vagy megszokás,vagy szeparációs szorongás,vagy fogzás,vagy mind így együtt,nem tudom,de nem bánom,már elfogadtam,h ez van,5-6 hósan volt nekünk is a legszörnyűbb,de azóta egy kicsit jobb,majd még változik ez is,nem tart örökké..
2013. jan. 11. 13:36
 14/18 anonim ***** válasza:
kedves kérdező! hogy derült ki hogy ezekre érzékeny a kicsid? mármint ami miatt tejpépet nem adhatsz neki. hát így nehéz lehet :/
2013. jan. 11. 14:04
 15/18 anonim ***** válasza:

ha jol tudom van olyan kasa is amiben nincs tej, ebbol tudsz neki a sajat tejevel kesziteni kasat, ez jobban laktatna.Ilyen pl. a Sinlac.

Nem lehet, hogy pont ti keltitek ot fel a mozgasotokkal? Nalunk is volt idoszak, hogy koztunk aludt, de a ferjem rendszerint ugy mozdult meg,hogy a kicsi felkelt ra, a kisagyban mar nem volt gond. Ha nem tud a kisagyban aludni, probald meg attenni, amikor mar alszik, lehet nyugodtabban aludna. Ill. bocs a kerdesert, de nem horkol az apuka? Mert az is zavarhatja. Sirni hagyni en nem hagynam, meg kicsike.

2013. jan. 11. 14:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Apuka laktózérzékeny,valószínű,hogy ő is,minden tünetet produkált. A tejfehérje érzékenység meg úgy,hogy véres volt a széklete,meg ilyenek. Nagyon erős hasgörcse volt. Voltunk vele gasztroenterológusnál,ott kapott gyógytápszert rá,semmi tejeset nem adhatok neki.
2013. jan. 11. 14:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem horkol apuka :-)
2013. jan. 11. 14:23
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is kb. ennyi idősen kezdte el pontosan ugyanezt csinálni, fárasztóbb volt mint az újszülött időszak, és napközben sem aludt többet 40 perceknél, én is zombi voltam. Azóta már 1,5 éves, és most már pontosan tudom, hogy mindig fogzáskor volt ez a probléma! Még 1,5 évesen is, ha bújófélben van egy fog, akkor többször megébred és borzasztóan sír ha nem kap tejet (pedig biztosan nem éhes úgy konkrétan). Aztán kibújik a fog és mintha elvágták volna az egészet, alszik nyugodtan.

Minden babát máshogy érint a fogzás, van aki meg sem érzi, van akinek a különféle orvosságok sem válnak be - sajnos én sem tudok jobb tippet, mint hogy túlélni ezt a korszakot.:) Én mindig arra próbáltam ilyenkor gondolni, hogy neki 100x rosszabb lehet ilyenkor, hiszen fáj neki piszkosul, és ettől a gondolattól mindig lecsillapodtam és együttérzően ölbevettem, ringattam, nyugtatgattam, mikor mire volt szüksége.

Kitartás neked is!:)

2013. jan. 11. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!