Van köztetek olyan, aki bántalmazta (pl: erősen
megrázta, megütötte) néhány hónapos babáját?
11/27 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint lehet, illetve van az a pont, mikor valaki tehetetlenségében KICSIT megrázza a babát, bár tudja, hogy úgy sem fogja tudni konkrétan értésére adni, hogy mi is a baja!
Én rácsaptam a kis keze fejére mert nem akar cicilni csak állandóan tekergeti meg jol belemar a cicimbe. Ekkor volt 7 hónapos most már 9,5 hónapos és mái napig ezt csinálja ha nem akar cicilni. Ő jol kinevetett engem, azt hitte játszok de akkor megfogadtam, hogy soha többet. De biztosan lesz még ilyen , főleg ha nagyobb lesz és valami rosszaságot csinál.
2013. jan. 9. 16:38
Van ilyen, itt a GYK-n is írta egy anya, hogy a 15 hónapos gyerekét megütötte már, mert mindig felidegesíti és nem tudja, miért sír. No comment...
2013. jan. 9. 17:13
itt nem az a kerdes hogy ki bantja a babajat hanem az hogy kedves kerdezo legkozelebb szamolj fel tizig mert nem valoszinu hogy a kovetkezo ""kicsit megrazom""nal valami visszafordithatatlan baj tortenik!!!Felnott embernek ilyen esetben tudni kell kontrolani magat,ne feledd egy vedtelen csecsemovel szemben ne fitogtasd az erodet barki barmit mondana.Attol gondolom jobban fog sirni mert hogy meg nem nyugszik abban egesz biztos vagyok.
2013. jan. 9. 17:47
nem tettem ilyet, pedig volt, hogy már a lelkem igen elfáradt tőle, de hála Istennek soha ilyesmit nem tettem. Azt hiszem, aki ilyet csinál az elég labilis személyiség, gyenge, nem stabil, ha nem is hivatalosan,de orvosi eset.
2013. jan. 9. 18:32
Ja, és (utolsó vagyok) ha nem bírod már tovább a sírást, kérj segítséget kérlek! Nehogy megrázd a babát, nagyon veszélyes. Az Otthon Segítünk Alapítvány pontosan ilyen helyzetekre van, önkéntesek INGYEN mennek és besegítenek, akár a házimunkába, akár ringatni, ha nagyon sírós, meg tudnak esetleg tanácsot is adni, ők több gyerekes anyák, hogy mi segíthetne! Kérlek, kérj segítséget akár rokontól, akár az alapítványtól, ha nálad ilyen szinten betelne a pohár!
Bocs, ha nincs ilyenről szól, de ez másnak is segítség lehet ez a válasz a témában.
2013. jan. 9. 18:38
2013. jan. 9. 18:38
Úristen, dehogy bántottam. 8 hó-s a fiam, amikor nekem is belemar a mellembe szopizás közben, akkor szépen megfogom a kezét, vagy szépen mondom neki, hogy nem szabad, mert ez fáj.
2013. jan. 9. 18:44
hihetetlen,hogy minden idiótának szabadon lehet gyereke,komolyan...
2013. jan. 9. 19:20
Ma délután voltam gyógyszertárban és megkértem a gyógyszerészt hogy adjon tippet hogy tudok másfél éves gyerekeket megnyugtatni mert már egy órától csak hisztiznek a gyógyszerész kinevettet és azt mondta inkább magamat nyugtassam mint őt mert másfél évesen ugyan úgy nem lehet megnyugtatni mint kisebb korában.
Ezt azért írtam le mert igaza van.
Ha úgy érzed eleged van nem bírod tovább akkor inkább tedd be a kiságyba egy kicsit hagyd egyedül vagy add valakinek oda és higgadj le.Könnyebben lehigadsz mint a kicsi és néha újult erővel kezdheted ringatni.
2013. jan. 9. 19:33
Kapcsolódó kérdések: