Szoptatós anyukák! Most akkor lehet tejet/tejtermékeket enni/inni vagy nem?
Van aki azt mondja sokat kell a kalcium végett,van aki meg azt,hogy nem szabad.És ha nem szabad akkor miért nem? Mert kiütéses lesz a baba vagy másban is árt neki?
És a tojással mi a helyzet? Azt lehet? Ugyanaz a kérdésem mint a tejjel kapcsolatban.Köszi előre is a válaszokat!
Szia! A mi gyerekdokink már a terhességem alatt megmondta, hogy tejet, tejszínt ne fogyasszak, amíg szoptatok, illetve 1 éves koráig. Csak savanyított tejterméket, sajtot, joghurtot, túrót. Most 9 hónapos a kicsi, eddig betartottam.
Tojást viszont azt mondta, szabad enni, minden formában.
Nekem a kórházban kifejezetten felhívták rá a figyelmemet, hogy mikor hazamegyek, napi fél liter tejet két részletben igyak meg. Ha a gyerek allergiás rá, akkor ki fog jönni. Ha nem látok semmit a babán, akkor fogyaszthatok nyugodtan. Persze nem napi több litert iszok, de minden nap.
A tojással nincs semmi gond, egyél nyugodtan.
Egyetértek a 3. válaszolóval. Ha látod, hogy allergiás a gyerkőc, akkor érdemes visszafogni. Egyébként meg miért ne?
Terhesség alatt én erről nem is hallottam. És természetesen szoptatás alatt is minden formában fogyasztottam a tejtemékeket, a gyerek is, 10 hós kora óta. Sztem ez is túl van lihegve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!