Oltás után mekkora hőemelkedésnél adtok lázcsillapítót (kúpot, vagy Panadol szuszpenziót)?
Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 20:05
1/9 anonim válasza:
még nem volt rá szükség, de 38 felett adnék nekem ezt tanácsolta a védőnő. tehát ha popsiba mérem akkor 38.5 nél, mert ugye abból lejön a fél fok.
2/9 anonim válasza:
Én levonva 37,8-nál már adtam kúpot,mert nem tudott aludni.
3/9 anonim válasza:
38 felett,az alatt nem kell csillapítani hadd küzdjön meg vele a szervezet, hiszen a láz azért van hogy védekezzen a szervezet.
bár nekem a védőnő oltások után mindig javasol egy fél germicid kúpot hogy megelőzzem a lázt,.
szóval hőemelkedésre nem adok neki, csak ha már tényleg lázas.
ilyenkor amúgy jobb a nurofen mint a panadol
bár erről is megoszlik a vélemény.
4/9 A kérdező kommentje:
Még csak 3 és fél hónapos, doki mondta a Panadolt. Akkor 37.1-nél (popsiban 37.6) még hagyjam szerintetek is...itt bizonytalankodom, első baba, első hőemelkedés. :D
2013. jan. 8. 20:12
5/9 anonim válasza:
Ari vagy, mintha magamat olvasnám pár hónapja :)
37,1 még csak nem is igazi hőemelkedés, azt mondták a többgyerekes barátnőim, hogy az teljesen elfogadható esti testhő.
6/9 anonim válasza:
Csak lázra adok a gyerekeimnek, első körben szirupot. Ha az nem viszi le, akkor jöhet a kúp.
Nálunk a Nurofen vált be, durva lázat is levisz. A Panadol viszont nem hatott. De fordított verziót is hallottam már.
7/9 Bogarszemu válasza:
figyeld milyen a kozerzete, ha nyugos es szenved adj egy fel kupot szerintem.. Ja es nalunk ejszaka kellett csak a kup, addig nem volt gond.
8/9 anonim válasza:
Mi ma kaptuk meg a 2hónapos oltásokat. Azt mondta a dokinő adjunk neki este egy fél kúpot. Adtunk is.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nekem a doki azt mondta, hogy csak akkor adjak csillapítót, ha lázas....csak én hülye elfelejtettem megkérdezni, hogy az nála hány fok. :)
2013. jan. 8. 20:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!