Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 37.3 nál már adjak lázcsillapi...

37.3 nál már adjak lázcsillapitot/panadol baby/11 és fél hos kislányomnak?

Figyelt kérdés

Tegnap is lázas volt 38.2 kicsit meg van fázva.

Mikortol adjak neki lázcsillapitot tegnap már 37.5 nél adtam.A nurofen baby jobb mint a panadol?Melyik a legjobb?

2011. jan. 17. 10:44
 1/10 Szilágyi anyuka ***** válasza:
Nekem a doki azt mondta,hogy 38-nál (tisztán) adjak lázcsillapítót. Én kúpot szoktam.
2011. jan. 17. 10:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem kellene adnod 38 fok alatt lázcsillapítót, mert azért lázasodik be hogy ölje a bacikat, így védekezik a szervezete. Viszont 38 fok felett már ő is rosszul érzi magát, ezért kell csillapítani akkor már. 37,5-nél sem kell még neki, de ha éjszaka jön és akkor is ennyi akkor éjjelre már ennyinél is adhatsz neki. Én Nurofent használok a lányomnál, szerintem kinek mi válik be, biztos van olyan akinek a panadol a jobb.
2011. jan. 17. 10:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
38 alatt sztem sem kéne lázcsillapitót használni ,mert enm tanulja meg a szervezete kezelni. én ha hóemelkedés van, v megyünk a láz felé hűtőfürdetem de úgy, h én is vele együtt. nem kellemes, de az nyugtatja h magamhoz ölelem közben!
2011. jan. 17. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Ne tedd tönkre az immunrendszerét, nem véletlenül hívják lázcsillapítónak, ha nem lázas, ne csillapíts!

Akkor adj lázcsillapítót, ha 38 fölé, vagy popsiban mérve 38,5 fölé megy!

A 37,2 még csak nem is hőemelkedés, csak egy magasabb átlaghő. Ha tegnap 38,2-t mértél popsiban, akkor tegnap sem volt lázas.

Ahogy te sem szedsz gyógyszert ok nélkül, neki se adj!

2011. jan. 17. 11:16
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Az előttem szólóval maximálisan egyetértek. Nurofent adnék neki, vagy Germicid kúpot. Na de ha lázas, első lenne az hogy orvoshoz vinném a gyereket.
2011. jan. 17. 11:45
 6/10 A kérdező kommentje:

Kőszike tegnap honaljban mérve volt 38,2 és igen sz@rul volt már elnézést 38 főlőtt már láz és a védőnő mondta hogy adhatok neki 37 fokot ha eléri igy legalább nem megy fel a láza....De akkor nem adok majd ha csak 38 lesz.

Kőszi a válaszokat.

2011. jan. 17. 11:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Mint irtam már voltunk.

De kiváncsi voltam Ti mit mondtok a 37 főlőtt mr adjak neki lázcsillapitot kijelentéshez...

2011. jan. 17. 11:48
 8/10 anonim ***** válasza:
38 alatt nem szoktam adni neki, ráadásul a babáknak alapból is magasabb az alaphőjük, mint a felnőtteknek.
2011. jan. 17. 12:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk az orvosi rendelőben ki van téve egy tájékoztató, ami szerint 38 fokig (végbélben 38,5) NEM KELL CSILLAPÍTANI!

És a dokink is mindig azt mondja, hogy a láz nem betegség, hanem tünet, tehát nem kell harcolni ellene!

Azért emelkedik meg a testhőmérséklete, hogy a szervezetében lévő bacik és vírusok elpusztuljanak.

Ha mi lázcsillapítóval lecsökkentjük a testhőjét, akkor nyugodtan tudnak szaporodni, tehát pont nem teszünk jót vele.

Én nappalra csak 38,2 fölött adok Nurofent, éjszakára szoktam alacsonyabbnál is.

2011. jan. 17. 12:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Kpszike én is igy tudtam ezért csodálkoztam...
2011. jan. 17. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!