Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülés utáni depi?!

Szülés utáni depi?!

Figyelt kérdés
2,5 hónapos a babám. 2 napja szorongok, félek... Nem egész nap, de néha rámjön... A kicsivel jól megvagyok, és a párommal is. Mondjuk elég sok volt a feszültség (hasfájás, kialvatlanság, kimerültség testileg-lelkileg), erre fogom. Semmiképp nem akarok nyugtatót szedni, van itt valaki aki gyógyszer nélkül leküzdötte?! Pozítív gondolatokat várok... :-)
2013. jan. 8. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon sokáig tartott a szülés utáni depim és nagyon-nagyon durva volt.

A Férjem segített nagyon sokat, meg az, hogy letojtam a háztartást és én is pihentem, amikor a Babi; elkezdtünk ismét társasági életet élni (minimálisat, de az is számít :)), és tömtem magamba az omega3-at, a magnéziumot, b-vitamint és kalciumot. Na meg persze sok-sok lelkizős, sírós-rívós este.

2013. jan. 8. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és a lényeg: kitartás, ELMÚLIK! :)
2013. jan. 8. 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én! Halál félelmem volt, pánikoltam, hogy meghalok, és mi lesz a babámmal, míg haza nem ér a férjem!!!

Fulladtam, bedobogott a szívem, felment 120-ra a pulzusom úgy hogy ültem!

Elmentem a háziorvoshoz, elmondtam a panaszom, elküldött szív ultrahangra, ott az orvos azt mondta hogy az otthonlét, a baba, az unalom, a fáradtság az oka!

Azt mondta járják el heti 2x futni, edzeni, olvassak, foglaljam le magam, mozdúljak ki!

Na ezt betartottam, heti 2x elmentem este, addig a férjem vigyázott a picire, lefejt tejet adott neki, eljártam babás foglalkozásokra, könyvtárból könyveket hoztam ki, régi barátnőkhöz elmentem a picivel, Anyuékhoz haza 2-3 napra.

2013. jan. 8. 19:21
 4/7 A kérdező kommentje:
De jó fejek vagytok!! :-))) Jól esik ezt olvasni, hogy nem vagyok egyedül és nem kell ehhez gyógyszer!!! :-)) köszönöm!!!
2013. jan. 8. 19:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Remélem hamar elmúlik Nálad is! A sport tényleg jó, el is felejtettem írni, hogy egy lightos kardiot kezdtem a gyerekágy letelte után :)

1.

2013. jan. 8. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is előjött de még a kórházban hűű de kellemetlen volt biztos gondolták magukban a nővérek, hogy na egyel több depis :)hurrá...

Nálam kb. 2 hétig tartott. A hormonszint változása okozza állítólag. Én is próbáltam nem bent ülni a lakásban hanem lemenni sétálni, párommal bevásárolni ( addig mama kiélhette magát :), poénkodni, sokat számít a párod hozzáállása is hogyan segít neked ebben. Ja és a lényeg a GYERMEKED csak ránézel és már mosolyogsz is. Nyugi elmúlik, ha kell sírj egy jó nagyot nekem bevált !

2013. jan. 8. 21:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

3 hétig volt állandó sírógörcsöm. Lépni alig bírtam a fájdalomtól (császár). A hormonok gondoskodtak a hangulatomról. A babám persze mindennél többet ért, igyekeztem összeszedni magam. Nem volt egyszerű, de lassan kezdett napról-napra javulni a helyzet. Többet bírtam sétálni, levegőn lenni, beszélgetni, ha csak szomszédokkal is pár szót. Jó ha van egy kis segítséged, akire támaszkodhatsz, akár fáradt vagy, akár csak egy jó szóra van szükséged. Párodnak adj egy nagy puszit, és kérd meg, vigyázzon a kicsire, amíg alszol egyet. Szedj még mindig vitamint, meglátod, a babád is nő, elmúlik lassan a hasfájás, lassan körvönalazódik egy rendszer, megszokod az éjjeli ugrásokat.

Hidd el, nagyon sokan járunk, jártunk hasonló helyzetben, el fog múlni. Én nagyon megszenvedtem ezt az első időszakot, és ha cserébe nem lett volna ott a gyerekem édes, gyönyörű arca, nem is tudom, hol lennék.

Védőnő, vagy valaki, aki kicsit jártas a témában, vagy gyakran találkozik hasonló érzésekkel, tudna segíteni? Nekem angyali védőnőm volt, sokat lendített rajtam néhány jól elhelyezett mondata.

És próbálj arra is gondolni, hogy olyan hamar elmúlik a babás időszak, ne úgy emlékezz majd rá, hogy a szorongás, félelem jusson róla eszedbe. Én sajnálom, hogy nem tudtam hamarabb kitörni a hormonok csapdájából.

Kitartás, és ne aggódj, minen rendben lesz!

2013. jan. 9. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!