Milyen etetőszéket válasszak?
Minél könnyebben lehessen takarítani. Vagyis a lehető legkevesebb redő, ránc, bevarrás legyen benne. Az ülőfelület anyaga legyen kemény műanyag, vagy pvc-s, de textil soha, mert napi 3x lehet mosni, hogy valahogyan kinézzen. (ezek alapján Ikeás olcsó a legjobb, de csak ülni tudóknak).
Tud-e már stabilan ülni- ha nem, kell a dönthető háttámla is.
A köv. szempont az asztalhoz ültetés. Ezek alapján a liftesek jók, mivel állítható a magasságuk, viszont ezek árban már húzósabbak, és sokkal nagyobb helyet is foglalnak, még összecsukva is. Vagy asztalra szerelős (csak akkor jó, ha alapból csúnya az asztalod, keményfa, és nem sajnálod, ha a súly és mozgás miatt megcsúnyul a felszerelésnél)
Mekkora helyed van a napi tároláshoz, ez a legfontosabb.
az tényleg fontos, hogy könnyű legyen takarítani!! :))
dönthető legyen, biztonsági öv legyen rajta, leszerelhető legyen a tálca és a lábartó (később ne tudjon benne felállni)
állítható magasságú és a hátsó lábak gurulósak (ugyanakkor fékezhetőek legyenek)
érdemes körülnézni a kiállított darabok közt is (ezek ált. utolsó darabok, azért olcsóbbak), mi így vettünk félárért, garanciával, teljesen jó állapotban egy bertoni etetőszéket :)
hú, na ezek tök jó tippek, végre, köszönöm Nektek!
Én csak a lemoshatóig tanakodtam, de akkor a kerekes-fékezős dolgot is megnézem meg a háttámla döntés is játszik még és a lábtartó levételét is köszi, ismerve a lányomat, tuti fel akar majd állni, egy igazi sajtkukac.
megnézem az ikeasat, de ha még más márka is eszetekbe jut, akko előre is köszi
-A huzat lemosható legyen. Én erre nem figyeltem a legnagyobb problémám az volt, hogy nyáron beleizzadhat a gyerek, ezért textilbevonatút vettem. Ne tolj ki magaddal, iszonyú nehéz tisztán tartani. Ha szivaccsal mostam le, ronda sárga folt maradt a helyén, ha gépben mostam, csak alacsony fokozaton lehetett fugázni, mert úgy összegyűrődött a szivacs, hogy alig tudtam kiigazítani, így meg kb 3-4 nap volt, mire kiszáradt.
-Ha sajtkukacod van, akkor érdemes olyat venni, amiben 5 pontos biztonsági öv van.
-A fiaménak dupla, levehető tálcája volt. Praktikus, mert ha csak kicsit maszatolt, akkor kivettem a belső tálcát, és a kádban lezuhanyoztattam, ha nagyon maszatolt, a külső tálcát is levettem, az is ment a kádba zuhanyozni.
-Dönthető háttámla, hogy kényelmes legyen, ha még nem tud sokáig önállóan ülni.
-állítható magasság, hogy minden asztalhoz passzoljon később.
-férjen be az étkező asztalhoz, hogy később tálca nélkül ott tudjon ülni veletek, és az sem hátrány, ha ti is kényelmesen elfértek mellette. Az én fiam, gyorsan kinőtte széket, így ő még alig múlt 1,5 éves, mikor alápárnázva már nagy széken evett, de ezt előre belőni nagyon nehéz.
-Összecsukható legyen, ha nem tudod kinyitva tárolni, vagy ha sokat utaztok pl: nagyszülőkhöz, és nem akarsz oda külön széket venni.
-Nekem nem tetszenek azok, amiken beépített játék van, mert szokja meg, hogy evés közben az evésre figyel és nem a játékra.
-Minden szétszedhető, mozgatható rész pl: tálca, biztonsági öv, vagy maga az összecsukás legyen gyors, és egyszerű, hogy könnyebb dolgod legyen.
köszi
alapvetően kinyitva tároljuk majd, így nem lesz tologatva vagy csukva.
De most tudtam meg így hogy írtad, hogy mi ez a külső meg belső tálca és hogy ez is jó dolog
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!