Itt az ideje elkezdenem az elválasztást? Mégis hogyan?
Hát mi is így vagyunk,de azért leírom a próbálkozásokat.
Mi másfél évessen szoktattuk le a lányomat az éjszakai ciciről, úgy , hogy apa aludt vele(2 éjszaka amikor felébredt órdított a ciciért) és kb 3 nap után már nem kérte.Napközben pedig bekentem a mellemet citrommal, így elértük, hogy csak az esti és a déli alvásnál kapta meg, ez nagy eredmény volt.
Aztán ment az óviba (Itt nálunk nincs bölcsi, csak óvi ahol kiscsoport van,Németország)és ottalvós lett szóval már csak az esti cici maradt.
Gondoltam az esti szopiról könnyű lesz a leszoktatás, de aztán beteg lett lázas volt és órditva kérte a cicit , szóval visszaszokott, mível lázas volt így melléfeküdtem éjszakais és figyeltem , a cicizés éjszakára is ismét visszatért.Két hétig voltunk Magyarországon apa nélkül, és természetessen megint én aludtam vele, szóval ott tartunk ahol elkezdtük az egészet.Éjjel és nappal megint kéri.
Én most megfogadtam , hogy drasztikus leszoktatást bevetem, mert mi már 2 évessek vagyunk és neki már nem kell a cici én úgy gondolom.
A tervem az hogy leragasztom a mellemet.Bízom benne , hogy sikerrel járok!
Sok sikert nektek is,
Az én lányom másfél évig szopizott. Nálunk a teljes elválasztás pár hónapig tartott,mert először a reggeli szopit váltottam ki tejre (ivócsőrős pohárból) majd ha ez már nem volt gond neki akkor az éjszakait (ha megébredt) és végül az estit. Volt mikor megitta és kért egy kis cicit megnyugtatásnak, de szerencsére elég könnyen ment nekünk.
Nem tudom nálatok menne-e, de ha gondolod próbáld ki!!
18 hónapos múlt a fiam és én is ebben a cipőben járok:)
Nem nyitunk fórumot?
Csak hátha együtt könnyebben menne.
Remélem tudok nektek segíteni, nekünk nagyon könnyen ment. 13 hónapos volt a fiam, amikor terhes lettem, az orvosom és a védőnő tanácsára elkezdtük az elválasztást. Addig reggel és este szopizott, valamint éjjel, ugyanúgy, mint Neked kérdező (szopi,alvás,visszateszem, szintén 10 perc).
Nekünk nem volt gond a tejtermékekkel, így reggel (már régebben is) mindig kapott néhány kanállal az én kakaómból. Amikor elkezdtük az elválasztást 1,5 dl kakaót csináltam neki, ez ment 2 reggel, nem kérte utána a cicit. Majd 3. nap amikor ébredt éjjel nem adtam neki cicit (vizet akartam, de az nem kellett). Igaz, így nem 10 perc volt mire visszaaludt, hanem 1 óra, de másnap már fél óra, harmadnap negyed óra, negyedik nap meg már fel se ébredt. Az elválasztás 5. napján pedig este tápszert adtam neki, semmi gond nem volt.
Gondolom nem mindenkinek megy ilyen gyorsan, de az én fiam is nagyon cici-függő volt, mégis sikerült.
Kitartást, drukkolok nektek! :)
Én akkor lettem terhes a tesóval, amikor a fiam 14 hónapos volt. Cicivel aludt el, ébredéskor is kapott, éjszaka többször, meg néha csak úgy nap közben is. Mivel a terhesség első heteiben nagyon fájt a cicim, meg hulla fáradtnak is éreztem magam, úgy döntöttem, az éjszakai ébredéseket nem kívánom tovább folytatni. Megbeszéltem a fiammal, hogy fáj anya cicije, és éjjel aludnia kell, hogy reggel már rendben legyen, akkor tud majd ő megint cicizni. Első éjszaka annyira sírt szegény, vagy egy negyed órát, de hajthatatlan voltam. Utána odabújt hozzám, és aludt. Másnap éjjel már csak 3-4 alkalommal felébredt, hozzámbújt, aludt tovább. Utána már nem kérte éjjel, tudta, hogy reggel ébredéskor kap.
Utána végig cicizett amúgy a terhességem alatt, hiába ment el teljesen a tejem. Most 2,5 éves múlt, a hugi 9 hónapos, eleinte tandemben szoptattam őket, és reggelente néha van hogy még jön oda párat szívni, de gyakorlatilag pár hete választotta le magát mindenféle erőszak nélkül.
Szóval én a helyedben megpróbálnám értelmesen, nyugodtan elmagyarázni neki este lefekvéskor, amíg még fogja az agya :). Utána meg akkor is, amikor éjjel felébred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!