Nektek mikor jött meg szoptatás alatt? Nekem 6 hónapos a babám és még nem menstruálok, meg 1dekát sem fogytam még. Lehet összefüggésben van a kettő?
Akkor dagadjál csak. Az nem fogyókúra ha normálisan eszel.
Ha napi 4-5x eszel és normál adagokat+ nem eszed tele magad édeséggel és zsírossal akkor nem hízol, söt egy kicsi fogyni is fogsz, de a tejed megmarad. Ja és mozogjál, a mozgás sem veszi vissza a tejedet. vidd ki a csemetédet napi egy óra intenzív sétára, nem kell futnod de ne is mint egy csiga, hanem egy jó kis tempóban sétálj. már is 5 kilóval kevesebb leszel.
levegötöl nem hízol drágám elhiheted nekem.
Kedves kérdező, ne húzd fel magad. Én sem fogyok szoptatás alatt (második terhesség), annyi vagyok, amennyi a szülés után voltam és kész. A drága első válaszolónak üzenném, hogy szintén nem zabálok, sőt. Nincs rá időm, hogy nagyon egyek, ráadásul szintén sétálok órákat a gyerekkel, plusz a második gyerekkel is rohangálunk, focizunk és láss csodát! Mégsem fogyok. De kit is érdekel, nem ez volt a kérdés.
Nekem most voltak piros betűs napok először , a babám 7,5 hónapos. Valószinű, most kezdett el a hormonháztartásom változni, mivel a babó már kevesebbet szopizik (hozzátáplálunk). A fogyás meg majd beindul, ha teljesen elválasztottam (nekem csak akkor volt eredmény e téren az előző terhesség után is, szóval nem is izgat annyira a dolog).
Szerintem összefügghet a két dolog, ráadásul nem mindenki egyforma, a pajzsmirigy működése sem ugyanolyan mindig....
Ne foszd meg a kicsit a szopi élményétől, majd leadod később.
Nincs összefüggés a menstruáció és a fogyás között, annál inkább a szoptatás és a fogyás között. Én 6 hónapos koráig szoptattam a babámat, 4 és fél hónapos volt, amikor először megjött a menzeszem szülés után. Amíg szoptattam, egy grammot sem fogytam, pedig teljesen normálisan étkeztem, nem zabáltam, főleg nem édességet, és a baba 3 hónapos korától hetente 4x járok edzőterembe kardiózni és erősíteni is. El akartam menni hormonvizsgálatra, de azt mondta az endokrinológus, hogy amíg szoptatok, teljesen más a hormonháztartásom, ha abbahagyom, majd csinál egy vizsgálatot.
Az a helyzet, hogy ez alkati kérdés, a nővérem a szoptatástól úgy hajigálta lefelé a kilókat, hogy 8 hónappal szülés után kevesebb volt, mint terhesség előtt. Én egy grammtól se szabadultam meg, pedig odafigyelek a táplálkozásomra és sportolok is. Ez van. Nem mindenkivel kegyes a természet. :(
Szia!
Nekem pont ma jött meg.A Kisfiam 15-én lesz 5hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!