11,5kg egy 8 és fél hónapos babának Sok? 75cm. A férjem szerint dagi de én nem látom így, lehet elfogult vagyok.
Baromi nagy butaság olyat mondani egy 8,5 hónapos baba súlyára, hogy sok vagy kevés. Elhízásról ilyenkor még nem lehet beszélni, a mozgásfejlődésre effektív, bizonyított hatása pedig nincsen.
Nyilván magas percentilisen halad a súlya, de a hossza is, így ezzel semmilyen probléma nincs. Ha sok lenne egyébként, akkor mi volna a teendő kedves válaszolók? Fogyókúra...? Ne már. Alkati kérdés is egyébként. Az én lányom 77 centi és 9800 gramm 8 hónaposan, viszont mindenki vékonynak látja, mert nagyon "magas", és valóban annak tűnik, de mindig el van hűlve a súlyán mindenki.
A férjem egyébként orvos, ő minden csodálkozónak azt szokta mondani, hogy egy baba ideális súlya az, amit számára kielégítő mennyiségű táplálékkal és mozgással fenntart. Én is így gondolom.
akkor meg?
ha minden okés a fejlődésével, és te nem tartod kövérnek, csak a férjed b@sztat, akkor minden oké.
Az elhízás okozta emésztéssel és cukorbetegséggel kapcsolatban azért olvassál utána, illetve az ízületei is veszélyben vannak.
De ... komoly gondjai lehetnek, ha te most lepontozol is.
Majd a kedves kérdező 30 év múlva sajnálhatja a dagadt csecsemőjét, aki akkorra nyomi lesz a sok betegségtől, amit a csecsemőkori elhízás okozott.
Jól van kérdező, bármit mondok sz@r, szóval zabáltasd a gyerekedet... az a tuti.
Kedves 16-os, a válaszod rendkívül buta, és a kérdezőt azt hiszem nyugodtan sértheti is. A makroszómiás, azaz kirívóan nagy súllyal született babák valóban mutatnak hajlamot későbbi cukorbetegségre, de ez mondjuk 4600-5000 gramm körüli súlyt jelent a születés időpontjában. És még így sem minden klinikai kutatás támasztja ezt alá.
Az átlagos súllyal születő babák (ma ez már 2500 grammtól egészen 4400-4500 grammig is belefér) hízása 18 hónapos korig nem kontrollálandó, a csecsemő annyi táplálékot vesz ugyanis magához, amennyire szüksége van az elégséges fejlődéshez. Természetesen bizonyos étkezési mintázatok már ebben a korban növelik az elhízás valószínűségét, de ez pszichésen "hat", és felnőttkorban érződik a hatása. Egy közel kilenc hónapos egészséges baba súlya úgy jó, ahogy van, felső határ lényegében nincsen, csak akkor aggódunk, ha fogyna, vagy nem gyarapodna semennyit.
Nem érdemes butaságokkal sértegetni másokat.
(Az ízületeihez már hozzá sem szólnék: egy ilyen korú gyermek effektíve gumiból van, kis túlzással egy bébielefántot is tudna lábon hordani.)
Amit nem értesz, ne szakértsd, ha segíteni nem tudsz, ne árts.
12-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!