Az egy éves babám rossz alvó, vagy tényleg "kegyetlennek" kell lenni vele?
sokszor ébred éjjel, van hogy nem tud vissza aludni. minket megvisel ez a dolog, ráadásul folyamatosan jön a nyomás szüleim részéről hogy meg kéne nevelni, hagyjuk sírni, és megtanul elaludni magától. mert hogy "nekik 4 gyerekük volt, mégis aludtak". sokat olvastam utána a dolognak, és megpróbáltam pár dolgot, de radikális módszerre nem visz a lélek. pl két hétig nem szoptattam éjjel, csak vizet adtam neki, de romló tendencia mutatkozott, feladtam... már fáj a cicim, mert mindig szopizik, de harapja is újabban. totál bizonytalan vagyok, hogy én csinálom-e rosszul, vagy ilyen természet...
nappal totál kiegyensúlyozott, jó alvó, csak éjjel jön ez a nehéz időszak.
van aki azt mondja, ilyen ez a dolog, van ilyen alvó meg olyan alvó gyerek. akiknek átalussza az éjjelt, semmit nem tettek érte. közben az ősök szerint "így kéne meg úgy kéne", de nem ők vannak a helyzetben. látom rajta hogy akarna aludni de nem tud magától, és nincs szívem órákon át kínozni, hogy aludjon be a sírásba stb.
annyiféle elv van, azt se tudom melyik az igaz...
a kiutat se látom, nem is tudom elhinni hogy lesz egyszer pihenés és átaludt éjjel...
Én nagyon nem értek egyet a szüleiddel! Az nagyon nem jó, ha sírni hagyod, ha magára hagyod, amikor rosszul érzi magát.
Én nem vagyok egy ősanya típus, inkább csak a kényelmes megoldást kerestem, de én egyszerűen magam mellé vettem, amikor pici volt, és éjszaka, ha felsírt, az első nyikkra a cicire húztam és ennyi, én már aludtam is tovább, vele együtt. Mindig kipihent voltam, ő pedig mindig nyugodt, jól alvó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!