Hozzátáplálás elkezdése után mennyivel evett meg a babátok egy egész adagot, amivel már ki lehetett váltani egy étkezést?
Kislányom lassan 5 hónapos lesz. 3 hete kezdtük el a hozzátáplálást. Kapott eddig almalét, almapépet és répapürét. Úgy látom ízlik neki, szívesen megeszi. Egyszerre azonban csak 20-25 gr-ot bír ezekből megenni. Mikor várható, hogy egy egész étkezésnyi mennyiséget meg fog enni? Egyébként az mennyi lenne?
Nem vagyok türelmetlen, csak az a baj, hogy az én lányom nem egy nagy evő, a súlya is éppenhogy megvan és emiatt a 20-25 gr alma, vagy répa miatt is kihagy egy teljes tápszeres étkezést.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nálunk is 2-3 hét volt mire megevett egy egész üveges étel mennyiséget.
Mondjuk én úgy csináltam, hogy feleztem és tápszerrel kezdtem azzal picit eltelítődött utána megkapott mást.
Az ajánlott hozzá táplálás így szól.
5 hét alatt kiváltani egy étkezést majd 4 hétig csak az az étkezést adni majd ezek után a következöt elkezdeni.
én betartottam. így szép lassan emelve az adgot most egy fél üveg és egy üveg között megeszik. ha lányodnak ez a mennyiség akkor ez a mennyiség, ezen nem tudsz többet tenni.
amúgy elsö lányom utálta és mai napig utálja a gyümölcsöket. nagyon savasak. én ezért is inkább zöldséggel kezdtem, és abból tud rendes mennyiséget enni a második is. Amúgy nagyobbikom most is megeszik minden zöldséget de gyümölcböl nem nagyon. de délben nem kérdés hogy párolt zöldség szinte mindig van.
Most egész jól haladunk. Ma megevett a lányom 40 gr sütőtök pürét és utána még 130 mili tápszert.
Szerintem most az almát hanyagolni fogom és a krumpli lesz a következő (répával, tökkel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!