A fiam 7 hónapos múlt december 23-án de semmit nem csinál! A ti babátok? Hogy mit csinál?
3,5 hónaposan oldalra fordult, rá 2 hétre hasra fordult. Rá 2 hétre hasról hátra fordúlt.
6 hónaposan négykézláb állt, rá 2 hétre felült.
7 hónaposan felállt belém kapaszkodva.
Rá 2 hétre el kezdett mászni. Oda mászott a bútorhoz, kanapéhoz, amellett felállt, majd elkezdett oldalra lépegetni olyan 9 hónaposan. Addig billegve állt, vagy mászott, ült.
Le ám maradva a babád, a háziorvoshoz vidd el, majd ö megmondja mi merre hogyan tovább, vagy a korai fejlesztők keresd fel, van ilyen picinek torna!!!
Tedd sokat hasra, ha sír akkor is 2-3 percig hagyd úgy, ha derőlködjön, nyomja ki magát!!!
Nem egészen érthető, még egyáltalán nem is fordult meg? Mert az tényleg probléma, a háziorvos vagy a védőnő meg tudja adni egy hozzátok közeli gyógytornász elérhetőségét, ő tudja korrigálni, ha esetleg valami probléma van.
Mást még nem kell csinálnia egy ekkora babának, tehát nem baj, ha nem ül, áll, mászik, bár a kúszással azért már próbálkozhatna. Kislányom holnap lesz 9 hónapos, 3 hete ül, tegnap állt fel, a mászást gyakorolja, de még nem igazán megy. Ő ilyen kis ráérős típus.
4-es voltam. jaj a pokrócot, meg emeljétek meg a talajtól!
Kúszásban is vannak praktikák. A fiam 6,5 hónapos, fordul mindkét oldalra, körbe-körbe majd hátrakúszott 5 hónaposan, most egy olyan tárgy segítségével, amit nem kaphat meg(saját telefon, fényképezőgép...) letettem kicsit távolabb tőle, ne érje el kinyújtózkodva sem, majd messziről figyeltem mit csinál. Annyira megakarta szerezni, hogy elindult előre érte Most karácsonykor félig felült és négykézláb közlekedik.
.
Átfordul de csak az egyik oldaláról..
Ha leteszem az ágyra hason hogy történjen v.mi,csak nagy hiszti a vége.Holdkompba már ügyesen megy,ill.ugrálva jutt el A-ból B-be.
A védőnőm és a gyerekorvos azt mondja hogy semmi baja,de a születésénél,nem is lehetett természetesen szülni mert be volt ágyazódva az egyik oldalára.Lehet hogy ez hat ki most .. Kétségbe vagyok esve, de köszönöm a jó ötleteket!Minden kipróbálok majd,hátha megússzuk a gyógytornát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!