Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Anyukák! Alvás és...

Kedves Anyukák! Alvás és pelenka kérdés?

Figyelt kérdés

Előszőr az alvás. A kisfiam 4 és fél hónapos. Kb 1 hónapja azt csinálja, hogy felkel éjszaka 100 milliószor, de hogy ne túlozzak, minimum fél óránként. Én, okos első babás anyuka léttemre, azonnal szaladtam, adtam neki vizet, hajnali 5kor pedig enni, mert ekkor tuti éhes volt, a sírása is teljesen más. Előtte csak nyűglödött, nem sírt, csak ficánkolt, meg nyafizott. Tegnap már teljesen kimerültem, vhol érthető is, így megfogadtam, nem megyek oda, akármennyire is rossz. Így is tettem, 5 perceket szenvedett és visszaaludt (már az elején is így kellett vna tennem...). Nem fogzik, amúgy nincs vele baj, csak sztem én hozzá szoktattam az éjszakai víz iváshoz. A kérdésem az lenne, hogy pár nap múlva ha nem megyek oda, megszokja hogy nem kelünk fel éjszaka ezerszer? Semmi problémája, ezért is bátorkodtam ezt tenni. Viszont hajnali 4-5 fele már nem nyűglödik, hanem rendesen sír, természetesen akkor megyek és megetetem. Mennyi idő lehet, hogy ezt megszokja? Vagy nem is fog menni neki, hanem majd minden este nyűglödik?

A másik kérdésem, hogy a popsijuk a babáknak a rossz minőségű pelenkától pirosodik ki? Most libero:up és go-t használunk 4-es méretben, 7-11 kg-ig (7 és fél kg a fiam), de mindig kipirosodik a popsija, pedig nem kakil csak napi 1x, tehát ez sem terheli meg. Kenegetem, este is bekenem, de reggelre piros. Alapból is alig várom, h elfogyjon ez a pelus, mert ilyen belehúzós...

Köszönöm szépen!

2012. dec. 27. 07:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Az alváshoz: nagyrészt igazad van, de lehet, hogy a szobában nagyon meleg van (egy babának is elég 20 fok), és emiatt száraz a levegö, és ettöl kiszárad a szája.

A szobát párásitsd (vagy párologtatót vagy több nagylevelü szobanövényt tegyél be), és ne fütsd túl a szobáját.

Igy könnyebben végigalussza az éjszakát.

A pepenka: lehet, hogy a pelenka, de valószinübb, hogy a popsikenöcs az, amit nem bir. Próbáld ki közönséges étolajjal bekenni, mert sok gyerek az illatanyagokra érzékeny.

2012. dec. 27. 08:03
 2/5 A kérdező kommentje:
U, köszönöm. Párásító minden este megy nála, 22 fokon van a radiátor, de nem érzek meleget, meg születése óta így van. 3 hós koráig egész jól aludt, 2x kelt éjszaka, 2kor és 5kor. 2kor ivott, 5kor evett. De vmi megzavarta, mert 1 hónapja nagyon sűrűn kel. Én meg ugye vittem a vizet, h biztos szomjas és merem állítani, hogy nem szomjas, csak már megszokta, h kel és iszik. De lehet hogy hülyén gondolkodom...
2012. dec. 27. 08:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet a pelenkától is piros a popsija, mi a kezdetektől a Pampers Premium Care-t használjuk, nagyon jó. A lányom most 4 hós, gyönyörű a bőre. Popsikrémet, mosakodót sima gyógyszertárit használok. Alvásprobléma hátterében az is állhat, hogy elkezdtek mozgolódni a fogcsírák, esetleg a mozgásfejlődés miatt ébred gyakran. Most épp nekünk is így van, a lányom eddig nem nagyon kelt éjszaka, de pár napja ébred, és enni kér.
2012. dec. 27. 10:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy nem kened a popsiját semmivel, csak erősre főzött apróbojtorján teával öblíted minden peluscserénél, 1-2 nap alatt megszűnik a probléma!
2012. dec. 27. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Még nagyon pici a babád, az is lehet, hogy éjszaka csak a te közelségedre vágyik. 6 hónapos kor előtt nem nagyon tudnak hisztizni, manipulálni a babák. Én nem hagynám sírni.

Pelenka: az én kisfiam bőre is mindig kipirosodott a Liberotól. Én nagyon nem vagyok vele megelégedve, tiszta műanyag az egész, szerintem egyáltalán nem tud benne szellőzni a bőre. Tudom, hogy mindenki ezt a márkát isteníti, de érdemes lenne kipróbálni egy másikat. Én a helyedben nem használnám többet, ne kínozd feleslegesen a babát, ajándékozd el a maradék pelenkát (amúgy is az up and go járni tudó babáknak való).

2012. dec. 28. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!