3 hónapos a babám és orvosi javaslatra elkezdek neki adni többféle gyümölcsöt. Miket lehet? A bolti konvervek amikre 4 hónap van ráirva azok adhatók neki? Tegnap apott barackot de kilökdöste a nyelvével és nagyokat fintorgott :)
Szia! Aranyos a babád!!!Először minden baba kifelé lökdösi az ennivalót, mert nem is tudja igazán, hogy mit kezdjen vele. Amikor a fiam kicsi volt, akkor én almát reszeltem neki, de 2-3 napig eleinte csak a levét adtam neki kiskanállal. Amikor már nem kifelé ment az ennivaló, akkor már pempős almát is kapott, de csak nagyon fokozatosan, kb 1 hét alatt jutottunk el odáig, hogy a tízórai szopit lecseréltük almára. Ő még nagyon szerette az őszibarackot, a banánt is-csak attól szorulása volt- öszibarackot, meggyet, sárgabarackot.
Ha valamilyen gyümit nem akart elfogadni a fiam, akkor én anyatejjel hígítottam és úgy megette, mert annak az ízét jól ismerte.
A babák ennivalóját nem kell édesíteni, ha mégis igényli, akkor a gyógyszertárban lehet kapni szőlőcokrot, az tiszta és adalékmentes.
Amit ne adj neki: cseresznye, dinnye, eper, málna! Vagy puffaszt, vagy allergizál.
Jó kostogatást és boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!