Pelenkakiütés, már teljesen tanácstalan vagyok?
Figyelt kérdés
8 hónapos lányomnak pelenkakiütése van hetek óta. Először a Neogranormon segített, aztán most megint előjött neki, és hiába kentem akármivel nem használt, még a Sudocrem sem. Elvittem orvoshoz, ő Canestent írt fel rá neki. 4 napja kenem vele, és úgy tűnt jó is, mert már halványodtak a kiütések és a pirosság. Ma viszont megint nagyon csúnya neki. Nem tudom mit csináljak már! Nem váltottunk pelust, stb... Tudnátok segíteni, mivel kezeljem neki?2012. dec. 23. 18:22
1/7 anonim válasza:
Azonnal csere, ha tele lesz a pelus, mert a pisi kaki tovább csípi neki, amíg el nem múlnak a kiütések, mindig száraz pelus legyen rajta, éjszaka is cseréld, mert megéri. Fontos, hogy a törlőkendő használata után ne kend be krémmel, mert bármilyen krém csak akkor használ, ha tiszta száraz bőrre kened, ezek a törlőkendők meg még egy ideig párolognak. Nekem végül a Sudo segített, de pár napig tripla annyi pelus fogyott.
2/7 anonim válasza:
Megint én, tehát törlőkendő után kell várni,amíg száraz lesz a popsi, vastagon a krém, és utána figyelgetni, mikor lesz valami megint a pelusban, és akkor csere. A legjobb módszer, ha minél több ideig hagyod a levegőn a popsit, plusz élvezi is a gyerek.
3/7 anonim válasza:
Bőrgyógyászhoz vidd, ő ír rá olyat a mi használ. A canesten szart sem ér.
4/7 anonim válasza:
Ugyanez volt nálunk is, bőrgyógyászhoz vittük, kiderült, hogy a popsitörlőben lévő valamilyen adalékanyagra allergiás. Le kellett cserélni antiallergén törlőre és beszüntettünk mindenféle drogériás babakozmetikumot (tüsfürdő, sampon, testápoló). Pár nap alatt elmúlt és azóta sem jött vissza. Szerintem is vidd bőrgyógyászhoz.
5/7 anonim válasza:
Első gyerekkel nekem is ugyanez volt, kb 4 hónapo korára jött elő, és semmi nem hozta helyre! Azóta nem használok popsitörlőt, de még krémet sem! A kislányomnak már eleve nem is vettem semmit, kaka után megmosom a feneküket, ha megszáradt megy rá a pelenka, és háromóránként cserélem.
6/7 anonim válasza:
Én azért nem cserélnék háromóránként - jó minőségű pelenka többet is kibír. Azért a környezetszennyezés is szempont lehet. Én ilyen esetben továbbra is maradnék a Neogranormonnál illetve esténként, fürdés szellőztetném egy kicsit. Próbálj meg egy kis probiotikumot adni a babádnak, hátha az is jót tesz az emésztésnek.
7/7 anonim válasza:
ilyenkor teljesen ki kell hagyni a torlokendot, mert az is iritalhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!