Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyre többet olvasom itt,...

Egyre többet olvasom itt, hogy a kismamák inkább favorizálják a császárt, mint a hüvelyi szülést. De MIÉRT?!

Figyelt kérdés

Elsőként le szeretném szögezni,hogy nem akarok indulatok kiváltani senkiből sem,csupán érdekelne a miértje.

Miért választanák/választják inkább a műtéti utat,mint a sima szülést?

Miért gondolják,hogy ez kívánságműsor?

Nincsenek tisztában egy műtét kockázataival?

Én magam is édesanya vagyok és egyszerűen nem tudom megérteni,hogy miért választják sokan (és egyre többen) önként és dalolva a császárt.

És itt most NEM az orvosilag indokolt esetekre gondolok,hanem a "csak úgy" esetekre.

Én láttam mit kínlódtak a császáros anyukák,mikor benn feküdtünk a kórházban és látva őket egyszerűen felfoghatatlan nekem,hogy ezért képesek a kismamák komoly pénzeket kifizetni az orvosnak,hogy így szülhessenek.

Senki ne mondja ,hogy egy császáros műtét után olyan gyorsan felépül,mint egy hüvelyi után,mert nem így van.

Érdekelne a pro és kontra,mindkét oldal véleménye!

Köszönöm!

2012. dec. 22. 14:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
68%

most komolyan,nem mind1 h ki hogyan szül? nem a végeredmény a lényeg? ha császár akkor császár..főleg ha indokolt..hanem akkor meg miért ne lehetne az anya kérését,félelmeit figyelembe venni?

minden ember más..van akinek ez jobb van akinek az jobb.

én semmi elvetni valót nem látok abban ha egy anyuka választ a szülések közt,kockázatok tudtában.

2012. dec. 22. 14:53
 12/28 anonim ***** válasza:
60%
Indított szülésem volt toxémia miatt, majd 3 óra múlva sürgősségi császár. Azalatt a 3 óra alatt SEMMIT nem tágultam, de majd belehaltam a fájásokba. Sanszos, hogy a következő is császár lesz, amit én egyáltalán nem bánok. Nem fájt annyira a felépülés, mint a vajúdás...
2012. dec. 22. 14:57
 13/28 anonim ***** válasza:
71%
Császárom volt, másnap már rendesen el tudtam látni magam, és a babát is. Nem volt fájdalmam, csak húzódott a sebem, és még ott a kórházban begyógyult. A gátmetszésesek meg egy hétig terpeszben mentek és fél óránként jeget meg fájdalomcsillapítót kértek. Ki tudja, mikor épültek fel. Ha nem vajúdtam volna 1 napot, akkor még szép emlék is lenne. Persze ha lehetne választani, a pár órás vajúdásos 10 perc alatt kitolós szülés, és a császár között, persze, hogy a rendeset választanám. De ez ritka. És ha lenne annyi pénzem, biztos, hogy a következő babám is császárral születne.
2012. dec. 22. 14:59
 14/28 anonim ***** válasza:
40%

Két gyermekem van, mindkettő hüvelyi úton született.

Viszont, én mindent megadtam volna a császáros szülésért. (csak az orvosom nem ennek volt a híve)

Az első gyermekemmel rengeteget vajúdtam, kézzel tágítottak, szomjaztam, stb, míg végül megszületett a kisfiam. Varrás közben minden tűszúrást éreztem, iszonyú fájdalmaim voltak. Persze utána napokig nem bírtam felkelni sem, nemhogy a babámért kimenjek. A mellettem fekvő császáros anyukák vígan ücsörögtek, beszélgettek, míg én szenvedtem. Hazaérkezésem után is olyan gyenge voltam, hogy a férjembe karolva tudtam csak pár métert sétálni az utcán, ő segített bemásznom a kádba, stb.

Nem is akartam több gyermeket.

Aztán mégis lett második gyermekünk, vele tervbe volt véve az epidurális érzéstelenítés, de a kislányom olyan gyorsan kibújt, hogy nem volt erre lehetőségem. Így másodszor is mindenféle érzéstelenítés nélkül szültem.

Bár ez nem volt olyan szörnyű, mint az első, de ha választhatnék harmadjára biztost császárt választanék. Mindkét szülésem után császárosokkal voltam együtt, és egyikük sem kínlódott, szenvedett, hanem önfeledten babáztak, a kötéscserén kívül semmi gondjuk nem volt.

2012. dec. 22. 15:06
 15/28 anonim ***** válasza:
81%

nem olvastam a válaszokat...

mikor teherbe estem, akkor mondtam, hogy császárral szeretnék szülni. anyukámnak mondtam... ő fölvilágosított, hogy a császár után hosszabb a lábadozási idő, sokkal fájdalmasabb, sőt még évek múlva is érzékeny lehet a vágás. átgondoltam ezeket. most így utólag már látom, hogy elhamarkodott kijelentés volt ez részemről. átértékeltem a dolgokat, és most bármit megtennék, hogy természetes úton adjak életet a kislányomnak. nem szeretnék lemaradni a szülés csodájáról- bármennyire fájdalmas. remélem szülésig nem lép fel semmiféle komplikáció és nem kerül műtétre sor. ráadásul rádöbbentem arra is, hogy félek a műtétektől...

igaz még nem szültem, de már így állok a dolgokhoz.

december 13.-án megszületett az unokahúgom, 3. baba, 3. császármetszés... nagynéném szenved szegény mint a kutya, fáj neki a seb, nem emelhet nehezet, ergo meg van kötve a keze a napi teendőiben. ez is elrettentő példa nekem. (bár neki sajnos nem volt választása, ha szerette volna sem tudta volna hüvelyi úton világra hozni a picit, az előző császárok miatt...)

2012. dec. 22. 15:10
 16/28 anonim ***** válasza:
54%

Sziasztok!Császárral szültem 3 héttel ezelőtt,én választottam!Vajúdtam előtte 4 órát,mert hiába tűztük ki az időpontot,a kis tökös úgy döntött,hogy hamarabb jön. :)

Egyáltalán nem bánom a döntésem,egészségesek vagyunk.A műtét után nagyon vártam,hogy felállhassak,hogy minél hamarabb regenerálódjak.Hozzáállás kérdése,tudtam mire "vállakozom",nem is hallott senki panaszkodni 1 percig sem.A szobatársam természetes úton szült,neki a leülés ment nehezebben,nekem a felállás...ilyenkor összemosolyogtunk. :) 3 nap múlva már itthon voltunk,nagyon hamar felépültem.

2012. dec. 22. 15:45
 17/28 anonim ***** válasza:
58%

Nekem pl. a fiam sürgősségi lett, a császár mentette meg az életét.

Én meg néha azt nem értem,hogy miért kell általánosítani abban,hogy a császárba mindenki "belehal". Én speciel olyan könnyen átvészeltem,hogy másnap reggel már egyedül sétáltam le a büfébe kávét inni. Itthon mindent tudtam csinálni, amit akartam.

De! A másodikat meg azért fogom programozottal szülni, mert félek! Így,hogy ilyen rosszul alakult az első, meg sem próbálom a természetes szülést. Nekem a babára nézve sokkal több komplikációt rejt a sima szülés, mint a császár.

Férjem által megismerkedtem nemrég egy gyógytornásszal, aki beteg gyerekeket kezel. Nem is egy olyan gyerek van, aki szülés közben lett oxigénhiányos. Na nekem ez, meg az első szülésem bőven elég ahhoz, ne merjem vállalni. Engem nem érdekel,hogy erről ki mit gondol! Nem azért választom, mert nem akarok vajúdni, hanem mert nem akarom a szülés miatt az egész terhességem végig szorongani!

2012. dec. 22. 16:21
 18/28 anonim ***** válasza:
65%
Látod kedves kérdező EZÉRT amiket itt írnak sorban a végén...hogy az égvilágon semmi bajuk se lett tőle nekik se, a gyereknek se sőt aki "rendesen" szült az még jobban szenvedett előtte is utána is...hát ezért...mivel a legtöbb anyuka ezt látja és ezt tapasztalja maga körül. Az ember pedig már csak ilyen, hogy szereti a legegyszerűbb(nek tűnő) legkevesebb küzdelemmel legkevesebb fájdalommal járó dolgot követni és ez mindenre igaz.
2012. dec. 22. 16:29
 19/28 A kérdező kommentje:

Véleménytől függetlenül mindenkinek köszönöm,aki kifejtette a véleményét!

Érdekes válaszok születtek.

2012. dec. 22. 17:51
 20/28 anonim ***** válasza:
lehet lepontozni de sajnos attól ez marad a tendencia...a könnyebb út mindenek felett...
2012. dec. 22. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!