A félbarna kenyér tényleg nem tartalmaz tejszármazékot?
A rendes kenyér elvileg nem tartalmaz mást csak vizet, lisztet sot és kovászt.
félbarna vagy barna pedig teljes kiörlésü lisztet tartalmaz vagy is az sem.
mindenképpen kérdezd meg a gyártótól.
Második vagyok.
én is sütök itthon kenyeret de soha nem tettem még bele tejet.
Minden kenyér, aminek a cimkéjén szerepel, hogy lisztkezelőszert tartalmaz, tartalmaz tejszármazékot, abban ugyanis savópor van.
Minden pékségnél érdeklődni kell előre, mert még a vizes zsemle is okozhat gondot (pl lányom annyira érzékeny, h neki ha én ettem vizes zsemlét, anyatejen keresztül is allergiás reakciója lett tőle) - pl cba, tesco, spar tesz bele lisztkezelőszert. Lipóti pékség nem.
A Ludwig-mentesi pékség kenyerei tejmentesek, illetve a PAillas kenyerek, ezeknek a csomagolásán ez fel is van tüntetve.
A Lipóti pékség az szerintem nagyobb városokban van, a többi, amit írtam, a Sparban kapható - legalábbis nálunk. Van a Vekninek félbarna szeletelt kenyere, magos a teteje, az is a Sparban kapható.
Egyébként én is leginkább itthon sütöm a kenyeret, vaterán vettem pár 1000 ftért egy kenyérsütőt és azzal tuti nem lövök mellé. Mi már 2 éve diétázunk sikerrel, sajnos azonban nem nőtte ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!