Hallásszürés nem gond ha elmaradt újszülöttkorban? Volt közületek akinél nem volt? Kellett késöbb? A dokink megvizsgálta akkor, azt mondta egyértelmü, hogy hall, így nem küldött el hallásszürésre.
Nem értem az orvost! Mi az,hogy megvizsgálta és ok? Ehhez speciális műszer kell! Ennyi erővel, ha becsapódik az ajtó, akkor biztos, hogy hall,ha összerezzen.
De lehet,hogy ha egy méterre tőle suttogsz valamit, azt nem hallja!
Nálunk (Békéscsaba) nem volt újszülöttkori hallásvizsgálat.
A záróján is rajta van, hogy az audiológiai vizsgálat elmaradt. Persze meg is ijedtem itthon, kérdeztem a gyerekorvost miért volt ez így, azt mondta, rossz a gép, nem csinálnak mostanában, vagyis mindenkit visszahívnak egy későbbi időpontban, és a fülészeten megcsinálják.
Most 2 hónapos a kislányom, még nem hívtak minket, nem tudom, mikorra kapunk időpontot.
Ez van. Azt én is észlelem, hogy hall, mégis idegesít, hogy nem vizsgálták neki.
Nálunk(Gy-M-S) kötelező ez a vizsgálat,Tényleg egy speciális műszer kell ahhoz,hogy kiderüljön,hogy az apró zajokat is hallja e rendesen. Mikor megszületett a lányom,kapott antibiotikumot 3 napig.Most a hallásvizsgálaton mondták,hogy neki,előbb kell majd visszamenni kontrollra,mint azoknak,akik nem kaptak,mert a gyógyszer mellékhatása halláskárosodás lehet.Így 6 hós korában vihetem vissza.Ezt a tényt pl a kórházban nem mondták el. Szerencsére minden rendben van.
Lényeg az,hogy nekem akkor mutattak egy táblázatot.Minden gyerek kap egy "betűt" születésénél attól függően,milyen gyógyszereket kapott,hogy született stb.Jó sok betű volt,egy A4-es teli,és ennek megfelelően vizsgálják őket.
Én biztos elvinném a helyedben,ahogy már írták előttem is.
3hós kislány anyukája
Szia!
Nekem se a fiamnál, se a lányomnál nem volt újszülöttkori hallásvizsgálat, mert egyik kórházban sem volt jó a gép (mindkettő favorizált kórház).
A fiammal voltam beutalóval utólag. 4X voltam, mert mikor mentünk, mindig mondták, hogy nagyon pici, minek viszem, kb. 6 hónaposan tudták érdemben megvizsgálni. Minden ok vele, már 2 éves.
A lányommal még nem voltam, de nem is szándékozom az előzmények után, főleg, hogy minden hangra figyel.
Ha úgy látod, hogy a zajokra, hangra figyel, nem kell feltétlenül menni, de a saját megnyugtatásodra kérhetsz beutalót audiológiára (Bp-n a Heim Pál Rendelőintézetbe kell menni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!