Anyukák, akiknek 6 hónapos körüli babája van,
visszanyertétek már a szülés előtti súlyotok,
alakotok?
Kedves 10-es! :) Nem vagyok szakember, csak gyógytornára járok a gerincem miatt és ott javasolták nekem a következő gyakorlatot:
Nagy levegőt kell venni az alsó bordák alá és úgy behúzni a köldököd felfelé a bordák felé ill. befelé a gerinced felé, miközben benntartod a levegőt. Haladók több légvétel alatt is megtarthatják a hasbehúzást :)
Kis koncentrációt igényel, de ez elvileg azt a mély hasizmot erősíti, ami szétcsúszhat terhesség alatt és közben kikapcsolja az oldalsó harántizmokat, amik sokszor átveszik a szerepet (és amiket a klasszikus felüléssel/lábemeléssel tudsz megmozgatni). Jó gyakorlat, mert kis hanyatt fekve ill. nehezítve négykézláb állva gyakorlás után buszmegállóban, séta közben is lehet csinálni :)
2012. dec. 14. 09:49
49 voltam terhesség előtt, szülni 66-al mentem, most 56 vagyok, 5 hónapos a Kisfiam. Nem sok időm van mellette tornázni, sportolni, annyit eszem, mint a terhesség előtt, így azért elég lassan megy. Kétszer voltam ugyan spinningelni, de nem igazán fér bele az időmbe sajnos...
2012. dec. 14. 11:27
Én 82voltam terhesség előtt,86-87el mentem szülni.2hónapos múlt a lányom és 77kg vagyok,80al jöttem haza.Nem tudom sajnos szoptatni,de nem figyelek a kajára se és nem is tornázok.171cm vagyok.És előtte se figyeltem,mert nincs keret egészségesen étkezni sajnos.
2012. dec. 14. 12:10
Mire a lányom 5 hónapos lett, a terhesség előtti súlyom alá fogytam. Azon szerencsések közé tartozom, akiket a szoptatás fogyaszt.
Viszont miután 16 hónaposan abbahagyta, szépen felcsúsztak a kilók. :-(
2012. dec. 14. 12:32
15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Úgy látom vegyes a kép. Hogy én hogy állok? Én 56 kg-mal lettem terhes és sokat 17 kg-ot híztam, így 73-mal mentem szülni. Pedig nem ettem sokat, meg össze-vissza mindent, csak amiket előtte is szoktam. Aztán szépen lassan olvadtak le a kilók, de még mindig 59 kg vagyok, még 3 kg van rajtam. De szoptatni nem tudtam sajnos, meg eddig nem is fogyóztam, eszek rendesen. Még tornázni sem volt időm nagyon. Most múlt 5 hónapos a kislányom, remélem, ha elindul majd még fogyok pár kilót, mert bár az alakom nagyjából a régi, a nadrágaim a plusz 3 kg miatt épp nem tudom begombolni, így télre vennem kellett egy új garnitúrát. Nekem has-csípő-fenék tájékon maradt ez a 3 kg. Szerintetek milyen torna vagy mozgás vagy épp diéta segít ezen a tájékon? Kinek mi vált be? Köszi! :)
108 kg-mal szültem most 81 kg vagyok.Szülés előtt 85 kg körül voltam.Jó volna 75 kg lenni ,de még szoptatok.
2012. dec. 14. 14:59
Kapcsolódó kérdések: