Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akiknek 6 hónapos...

Anyukák, akiknek 6 hónapos körüli babája van, visszanyertétek már a szülés előtti súlyotok, alakotok?

Figyelt kérdés
Mennyiről indultatok és mennyivel mentetek szülni? Most hogy álltok? Ha annyi vagytok, mint korábban, tornáztatok vagy fogyóztatok? Más is írhat, akinek kisebb vagy nagyobb babája van. :)
2012. dec. 13. 22:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10-es! :) Nem vagyok szakember, csak gyógytornára járok a gerincem miatt és ott javasolták nekem a következő gyakorlatot:

Nagy levegőt kell venni az alsó bordák alá és úgy behúzni a köldököd felfelé a bordák felé ill. befelé a gerinced felé, miközben benntartod a levegőt. Haladók több légvétel alatt is megtarthatják a hasbehúzást :)

Kis koncentrációt igényel, de ez elvileg azt a mély hasizmot erősíti, ami szétcsúszhat terhesség alatt és közben kikapcsolja az oldalsó harántizmokat, amik sokszor átveszik a szerepet (és amiket a klasszikus felüléssel/lábemeléssel tudsz megmozgatni). Jó gyakorlat, mert kis hanyatt fekve ill. nehezítve négykézláb állva gyakorlás után buszmegállóban, séta közben is lehet csinálni :)

2012. dec. 14. 09:49
 12/16 anonim ***** válasza:
49 voltam terhesség előtt, szülni 66-al mentem, most 56 vagyok, 5 hónapos a Kisfiam. Nem sok időm van mellette tornázni, sportolni, annyit eszem, mint a terhesség előtt, így azért elég lassan megy. Kétszer voltam ugyan spinningelni, de nem igazán fér bele az időmbe sajnos...
2012. dec. 14. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:
62%
Én 82voltam terhesség előtt,86-87el mentem szülni.2hónapos múlt a lányom és 77kg vagyok,80al jöttem haza.Nem tudom sajnos szoptatni,de nem figyelek a kajára se és nem is tornázok.171cm vagyok.És előtte se figyeltem,mert nincs keret egészségesen étkezni sajnos.
2012. dec. 14. 12:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Mire a lányom 5 hónapos lett, a terhesség előtti súlyom alá fogytam. Azon szerencsések közé tartozom, akiket a szoptatás fogyaszt.

Viszont miután 16 hónaposan abbahagyta, szépen felcsúsztak a kilók. :-(

2012. dec. 14. 12:32
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Úgy látom vegyes a kép. Hogy én hogy állok? Én 56 kg-mal lettem terhes és sokat 17 kg-ot híztam, így 73-mal mentem szülni. Pedig nem ettem sokat, meg össze-vissza mindent, csak amiket előtte is szoktam. Aztán szépen lassan olvadtak le a kilók, de még mindig 59 kg vagyok, még 3 kg van rajtam. De szoptatni nem tudtam sajnos, meg eddig nem is fogyóztam, eszek rendesen. Még tornázni sem volt időm nagyon. Most múlt 5 hónapos a kislányom, remélem, ha elindul majd még fogyok pár kilót, mert bár az alakom nagyjából a régi, a nadrágaim a plusz 3 kg miatt épp nem tudom begombolni, így télre vennem kellett egy új garnitúrát. Nekem has-csípő-fenék tájékon maradt ez a 3 kg. Szerintetek milyen torna vagy mozgás vagy épp diéta segít ezen a tájékon? Kinek mi vált be? Köszi! :)
2012. dec. 14. 13:29
 16/16 Atroposz ***** válasza:
108 kg-mal szültem most 81 kg vagyok.Szülés előtt 85 kg körül voltam.Jó volna 75 kg lenni ,de még szoptatok.
2012. dec. 14. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!