Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bírom már ezt az állandó...

Nem bírom már ezt az állandó sírást és, hogy fél órát nem aludhatok. Mit csináljak, hogy lenyugodjak?

Figyelt kérdés
A babára is ráordítottam már (pedig nem akartam soha ezt).
2012. dec. 12. 17:18
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Este velem alszik,mert ha nem így lenne akkor ennyit se aludnék.

AMúgy este jól alszik este 9-kor fürdés utána vagyis és alszik, utána 2 körül eszik meg 6 után. Sokszor a 2 és a 6 órás etetések között alszom csak,mert megszoktam várni a páromés fél 2 -kor ér haza, akkor meg már nem fekszem le hanem megvárom míg ébred a pici enni.

De van mikor esti altatásnál bealszok én is,ez nagyon ritka.

Nem tudom miért nem alszik normálisan. Mocorog, mocorog ,pukizik és felébred. Meg most itt volt anyósom 2 napot és lefárasztotta.(meg engem is) ezért is sok a mosatlan a konyhába ,mert segíteni nem segített és hát ezt hagyták rám.

2012. dec. 12. 18:59
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,hogy megfelelő-e az infacol és amit még adsz neki.Annyit tudok neked tanácsolni,hogy mindenképp aludj amikor csak teheted és felejtsd el ki mikor ér haza vagy hogy néz ki a lakás(anyósod be se engedd legközelebb,max. ha egyből mosogatószert nyomsz a kezébe),mert nem fogod birni,idegileg teljesen lemerülsz és nem csak a gyerekednek van szüksége egy pihentebb/nyugodtabb anyára de saját magadnak is önmagadra.Mert ha baj lesz utána ki fogja ellátni a babád?
2012. dec. 12. 19:29
 13/28 anonim ***** válasza:
94%
Ne haragudj, már korábban is írtam, de az utolsó kommented alapján a kialvatlanságnak nem a baba az oka. Este 9 és hajnal 2 között tudnál aludni legalább még 4 órát az eddigi 3 mellé. Azért, hogy nem fekszel le, hanem várod haza a párod, nehogy már a 8 hetes baba legyen a hibás.
2012. dec. 12. 19:38
 14/28 anonim ***** válasza:
Persze nagy a kísértés, hogy miután végre kuss van és alszik a baba te netezz, TV-zz, stb. várd a párod, de 2-3 naponta akár erőszakkal is de feküdj le amikor ő! Hidd el menni fog az alvás és jobban fogod magad érezni. 4 óra rengeteg!!
2012. dec. 12. 19:46
 15/28 A kérdező kommentje:
13 -as ,nem írtam,hogy a baba a hibás , sőtt írtam is ,hogy nekem is drasztikusan változtatnom kellene de nem megy. 3 éve mióta együtt vagyunk a férjemmel azóta szinte mindig megvárom ,ez egy szokássá/függőséggé alakult. Még akkor is így volt mikor dolgoztam és csak 4-5 órát tudtam aludni. Mellesleg jól esik az egész napos csend után végre beszélgetni valakivel.
2012. dec. 12. 20:05
 16/28 anonim ***** válasza:
Akkor olvasd el a saját kérdésedet. Sehogy máshogy nem lehet értelmezni, minthogy a baba miatt nem tudsz eleget aludni.
2012. dec. 12. 20:37
 17/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam hasonló volt a helyzet, vagy mondhatni szinte ugyan az. Én végül meguntam és egy hétre leköltöztem a szüleimhez.

Ott sikerült kicsit töltődni. Más volt a környezet, segítettek, tudtam picit aludni, és ők is babázhattak. Ha férjed ennyit van távol, utazzatok el a babával. hidd el mindenkinek jót fog tenni.

Az én páromnak néhány nap után kimondottan hiányoztunk, és mikor hazajöttünk, többet segített.

Jah, és én se bírtam a rendetlenséget. De már nem érdekel. Egy két napot kibír a szennyes is. A mosogatni való se szalad el, és volt, hogy rendeltem magamnak a főtt ételt. Semmivel nem drágább, van mit enned, és nem kell agyalnaod a főzésen.

De még az is sokat segített, hogy néhány napig hordoztam a picit, szint egész nap rám volt kötve. Nem is tudom. Valahogy megnyugodott tőle,és én is tudtam csinálni a dolgom.

2012. dec. 12. 21:01
 18/28 anonim ***** válasza:

szia!

Tuti jó módszert alakítottunk ki a férjemmel. Szombati napokon csak szoptattam a gyereket, ő volt vele, közben kisikáltam mindent, megfőztem a kaját. Este lefejtem az éjszakai kaja adagot. 10-kor bedőltem az ágyba aludni, a férjem meg becuccolt a gyerek mellé. Éjjel megetette, ébredt hozzá. Vasárnap minden vissza a régi kerékvágásba.

2012. dec. 12. 21:05
 19/28 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, Neked találták ki a hordozást:). Magadra veszed a kicsidet, szabad a kezed, el tudod végezni, amit kell. Aztán elalszik rajtad, a testmelegtől, ringatózástól, az anya"szag" megnyugtató hatásaitól, és szépen alhattok egy nagyot együtt:). Hiszen a házimunkát már elvégezted:).
2012. dec. 12. 22:20
 20/28 A kérdező kommentje:

16-os. A kérdés ,hogy mit csináljak ,hogy lenyugodjak?

17-es sajnos ez nem lehetséges.Én a családommal nem vagyok jóban, aki igazán számít 2 ember azoknak is pont most van kisbabájuk(fél és 1 évesek) így kilőve ,hogy mehetnék hozzájuk pihenni. A párom anyukájából elég volt ez a 2 nap.

17-19-es most vettem pár napja kendőt. Még csak kipróbálás volt,mivel nagyon meleg volt /van (most csökkentem a hőfokot ,mert sok volt a 25 fok).

De ezalatt megnéztem mit tudok csinálni, hát mosogatni nem,és olyan feladatot se amin le kell hajolni,mivel elöl van.Végül is fél óra alatt teljesen kitakarítok a lakást,de ugye ezt akkor tudom megtenni mikor a pici alszik így nekem az alvás nem jön össze. Nektek mi van a babán mikor hordozóban van? Miket tudtok megcsinálni?

18-as ez jó ötlet. Van olyan hét mikor 2 napot van itthon a párom akkor ezt meg lehet majd oldani.

Most már megpróbálok figyelni arra ,hogy este előbb lefeküdjek,mert ténylg nem szeretném hogy valami legyen velem és a babát ne tudjam ellátni.

Köszi mindenkinek!

2012. dec. 12. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!