Kicsit félek nem sok a 2szuri egyszerre?
de, sok. kérheted külön is, egy-két hét eltéréssel vagy mondhatod azt, hnem kéred a választhatót, úgyis elég kicsi az aránya annak, mi ellen is jó, tán csak 4-5 vírustörzs ellen a 200-ból...
www.nebancs.hu
Nagyon rendes orvosotok lehet, merrefelé laktok? :)
Amúgy azért nem jó több oltást egyszerre beadatni (főleg, ha élő vírust tartalmaz), mert azok reakcióba léphetnek egymással, illetve a babaát azért megterheli. Gondolj csak bele, mi van az oltóanyagban, pl a két hónaposban:
diftéria, tetanusz, pertusszisz, ipv, haemo.infl. - már ez 5 betegség ellen van, ha esetleg oltási reakció lép fel, akkor nagyobb az esélye, h ezek belobbantják egymást. Jó, ennek nagyon kicsi az esélye, de pl én amikor az mmr oltást kaptam, valami oltóanyaghiba miatt mumpszos lettem tőle - ami ellen szólt volna ugye. Mi lett volna, ha a másik két oltóanyag is hibás és reakcióba lép?
egyszerre kaptuk mi is
semmi gond nem volt, talán még nyügi se volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!