Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti gyümölccsel kiváltottatok...

Ti gyümölccsel kiváltottatok egy egész étkezést?

Figyelt kérdés

Jelenleg naponta 5-ször kap tápszert a babám.

Elkezdtem ma a hozzátáplálást, először almával. A védőnő azt mondta, hogy a gyümölcsökkel nem váltunk ki étkezést, csak majd a főzelékkel. Tehát továbbra is napi 5 tápszer és e mellé a gyümölcs. Nekem ez fura. Nyilván nem az 1-2 kanál almalére gondoltam, de azt hittem, hogyha majd megeszik egy egész adag reszelt almát, vagy bármilyen gyümölcspürét, akkor az kivált egy étkezést és csak 4-szer kell a tápszer. Vagy rosszul gondolom?

2012. dec. 10. 15:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én is hasonló dilemmával küzdöttem, mint Te! Elkezdtem a hozzátáplálást almával, szerette a babám, így megevett egy adagot 150 körül belőle, így nem adtam akkor tápszert, majd kicsit késve jött a védőnő, mondom neki örömmel, hogy gyümivel kiváltottam egy étkezést, mert ízlik a babámnak, erre ő is azt mondta, hogy gyümivel nem lehet kiváltani egy étkezést, azt pluszban kell adni. Én is csak néztem. Aztán ahogy itt olvasgattam, hogy a kicsit nagyobb babák (8 hó-1 év körüli) napi étkezése hogy néz ki, és mégis azt írják az anyukák, hogy tízóraira vagy uzsira gyümit kap, akkor hogy is van ez? Ők is kiváltottak egy étkezést. Szóval én most ott tartok, hogy ebédre főzeléket kap (sütőtök, cékla, vagy sárgarépa) és uzsira gyümölcsöt (alma+őszibarack, vagy alma-szilva), és mivel 5,5 hónapos, lassan elkezdek tenni a gyümibe Milumil 7 gabonapépet 1 kiskanállal a glutén bevezetése miatt. Tehát én ki fogok váltani gyümivel egy tápszert.
2012. dec. 10. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!