Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit alszik reggeltől-estig...

Mennyit alszik reggeltől-estig a 6-7 hetes kisbabátok?

Figyelt kérdés
Az én fiam egész délelőtt nem alszik délután is csak úgy ha elviszem sétálni és ha hazaértünk kicsempészem óvatosan a babakocsiból hogy ne vegye észre... úgy elalszik 2-este 7 ig. de van hogy vacsi után nem alszik el. Nem azért mert délután túl sokat hagyom aludni?

2012. dec. 10. 08:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem teljesen változó ez minden babánál, és ki fog majd alakulni. Én sem hittem el, amikor azt mondták, hogy majd alakul...pedig de. Nagyon picikék még, és nagyon új nekik a kinti lét.

A mi kislányunk ma 5 hetes. A napközbeni alvással nálunk soha nem volt gond, csak az éjszakákkal. 1 hete már alszunk éjjel. Nappal kb. 1 órát eszik, majd büfizés után hagyom nézelődni. Beteszem a pihenőszékbe, ott el van. Amikor már látom, hogy álmosak a szemei, akkor fogom és beteszem a kiságyba. Van hogy egyből elalszik, de van, hogy sírdogál. Olyankor hagyom egy picit. Előbb-utóbb magától elalszik.

Napközben kb. 2x alszik 2-3 órát, este pedig csak 1 órát hagyom fürdés előtt.

Szerintem ne hagyd este olyan sokat aludni.

2012. dec. 10. 10:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Lányom 3hetes koráig egész nap 12órán át is virrasztott.Aztán a többi időből egyszer 4órát aludt,a többit meg pihengetéssel töltötte.De hozzá kell tennem,hogy megállás nélkül orditott,mert nem tudott aludni és fáradt volt.Aztán hagytuk sirni és hason altattuk,mert különben a saját rángására felébredt.Ő 3hetes kora óta úgy alszik,hogy kaja után 1órát nézelődik vagy 2t és utána alszik 1-3órát.Este pedig 7től 3-4ig alszik,eszik majd alszik még 4 órát.Ha nem sir,ne aggodj.
2012. dec. 10. 12:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi most leszünk 6 hetesek. Változó az alvás. A séta közben friss levegőn nagyokat alszik aztán 1,5-2,5 órát fent van. Tejcsi, büfi, nézelődés aztán megint tejcsi és bealvás.

Viszont éjjel csak max 3 órákat alszik (anyatejes) és akkor is van hogy nem alszik hajnalban vissza hanem egy órát még fent van és csak kis tejcsivel lehet visszaaltatni. Nektek mennyit alszik éjjel ha anyatejes? Én már várom mikor lehet 4-5 órát egyhuzamban aludni. Ha 21-kor elalszik biztos hogy éjfélkor megint kel aztán hajnal3 körül és 6 körül megint. :( Nektek mitől alszik többet éjjel?

2012. dec. 10. 19:06
 4/8 anonim ***** válasza:

A miénk azóta alszik éjjel, amióta tápot kap éjszakára. Úgy szoktam, hogy kap 100 ml tápot este fürdetés utána, majd cicire teszem, és bealszik.

Első

2012. dec. 11. 10:27
 5/8 anonim ***** válasza:
2.vagyok.Lányom este és hajnalban tápot kap.De amikor tejcsivel aludt el fél7kor,akkor is csak 3-4kor kelt,tehát alapból kihagyja a 23-00 körüli étkezést már 3hetes kora óta.És ő napközben pótol,mert jó pár hete már 140-160at eszik,sőt már sokszor 180at is.Tehát napi 800-900mili felett.Napközben ha felkel eszik egy teljes adagot,majd rá 1-2órára ha álmosodik eszik megint fél adagot és ugy alszik 1-2órát.
2012. dec. 11. 11:19
 6/8 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Az én lányom eddig csak anyatejet kapott most talán már kezdünk majd táppal pótolni de ő most eszik 110-120-akat és rengeteget bukik mióta nem 70-80-akat eszik. Nektek is bukik a baba? Már mi is gondolkodtunk hogy ha kiegészítés kell akkor az estit fogjuk tápszerrel kiváltani hátha alszik 4-5 órát egyben. Milumil HA Start Optimát írt fel a dokinő. Remélem el fogja fogadni az anyatej után.
2012. dec. 11. 17:06
 7/8 A kérdező kommentje:

az én babám minden este kap tápszert mert sokszor elfogy a tejem estére nem elég neki.

Mi úgy csináljuk most 7 hetes hogy 60ml tápszer utána pedig a többit ciciből.

Szerencsére a babám cumisüveg után is nagyon szépen cicizik :)

Így tápszerrel 7-8között eszik és hajnali 4körül szokott először felkelni :)

2012. dec. 11. 17:42
 8/8 anonim ***** válasza:
3as vagyok. Hú de irigylem a hétalvót :) Mi most éjszaka is 3 óránként keltünk ill. mire bekajol, büfi, bukás stb. már csak 1,5-2 óra marad alvásra. És ez így megy egészen 21-22-órától reggelig :) persze napközben durmol mikor nekünk nincs időnk rá. :)
2012. dec. 12. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!