Mennyit alszik reggeltől-estig a 6-7 hetes kisbabátok?
Szia!
Szerintem teljesen változó ez minden babánál, és ki fog majd alakulni. Én sem hittem el, amikor azt mondták, hogy majd alakul...pedig de. Nagyon picikék még, és nagyon új nekik a kinti lét.
A mi kislányunk ma 5 hetes. A napközbeni alvással nálunk soha nem volt gond, csak az éjszakákkal. 1 hete már alszunk éjjel. Nappal kb. 1 órát eszik, majd büfizés után hagyom nézelődni. Beteszem a pihenőszékbe, ott el van. Amikor már látom, hogy álmosak a szemei, akkor fogom és beteszem a kiságyba. Van hogy egyből elalszik, de van, hogy sírdogál. Olyankor hagyom egy picit. Előbb-utóbb magától elalszik.
Napközben kb. 2x alszik 2-3 órát, este pedig csak 1 órát hagyom fürdés előtt.
Szerintem ne hagyd este olyan sokat aludni.
Mi most leszünk 6 hetesek. Változó az alvás. A séta közben friss levegőn nagyokat alszik aztán 1,5-2,5 órát fent van. Tejcsi, büfi, nézelődés aztán megint tejcsi és bealvás.
Viszont éjjel csak max 3 órákat alszik (anyatejes) és akkor is van hogy nem alszik hajnalban vissza hanem egy órát még fent van és csak kis tejcsivel lehet visszaaltatni. Nektek mennyit alszik éjjel ha anyatejes? Én már várom mikor lehet 4-5 órát egyhuzamban aludni. Ha 21-kor elalszik biztos hogy éjfélkor megint kel aztán hajnal3 körül és 6 körül megint. :( Nektek mitől alszik többet éjjel?
A miénk azóta alszik éjjel, amióta tápot kap éjszakára. Úgy szoktam, hogy kap 100 ml tápot este fürdetés utána, majd cicire teszem, és bealszik.
Első
az én babám minden este kap tápszert mert sokszor elfogy a tejem estére nem elég neki.
Mi úgy csináljuk most 7 hetes hogy 60ml tápszer utána pedig a többit ciciből.
Szerencsére a babám cumisüveg után is nagyon szépen cicizik :)
Így tápszerrel 7-8között eszik és hajnali 4körül szokott először felkelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!