Csinálta így más Anyuka is?
Az én kisfiam valamiért nem hajlandó szopni, elfordítja a fejét és sír, ha már közeledik a cicihez, ezért én mindig fejem neki, és megkapja cumisüvegből.
A napom ugyan úgy alakul, mint mikor még szoptattam, az volt 25-35 perc szopi + 10-15 perc büfi, az a legrosszabb esetben is 50 perc, cumisüvegből 10 perc evés + 10-15 perc büfi és 20 perc fejés, ez így össz-vissz 45 perc, 5 perc alatt elmosom a mellszívót + a cumisüveget, és már meg is van az 50 perc. Nálam időben ugyan annyi. Etetés és büfizés után szoktam fejni, és a köv. evésre már meg is van a tej.
3 hete csinálom így, eleinte fárasztó volt, mostanra már ráálltam. Az én fiam éjszaka nem kel enni, csak 5-6 körül, akkor viszont szopik.
Kisfiam is 3 hónapos, 3060-al született, és most kerek 6 kiló (és 65 centi).
Én már egyáltalán nem próbálkozok a szoptatással, mert csak szenvedünk mindketten. Gyors lefejem, és megeszi üvegből.
persze van hátránya is, mert egyre kevesebb tej termelődik. Hiába szopik hajnalban, az kevés inger a mellnek, hogy növelje mennyiséget. Nem is értem, hogy napközben miért nem hajlandó szopni, mikor reggel olyan ügyesen eszik a mellemből.
Mivel fejsz? Nekem Avent kézi mellszívóm van.
Amúgy kisfiam sokkal nyugodtabb, boldogabb, mosolygósabb mióta üvegből eszik. Nem egy ügyes szopizó, valószínű nagyon lefárasztotta, hogy meg kell dolgozni érte.
Nem mellesleg én is nyugodtabb vagyok, mert tudom, hogy mennyit eszik, így biztos nem marad éhes, és így mindig kibírja a 3-3,5 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!