Nektek mennyit segít be a gyereknevelésbe a párotok? értem ez alatt a pelenkázást, séta stb.
Figyelt kérdés
2012. dec. 7. 14:48
11/15 anonim válasza:
Szia! Az én párom is sokat dolgozik vidéken, de amikor itthon van, akkor segít sok mindenben! Igaziból még csak a fürdetést nem csinálta eddig! Kislányunk 4 hónapos. De sokszor megeteti, tisztába teszi, sétál vele, altatja, amikor már fáradt vagyok, játszik vele, Amikor még felkelt éjjel, akkor amíg én csináltam neki a tápszert, fogta őt, ha elmegyek fürdeni, akkor is ő vigyáz rá!
12/15 anonim válasza:
Akinek nem segít a párja az miért lett lepontozva?
13/15 anonim válasza:
Már nem segít, de nem az ő hibája, vállalkozó, soha nincs itthon, ha itthon van, akkor pedig az irodában dolgozik, sokszor fél éjszaka. Mikor az alkalmazottai a feleségükkel és a gyerekükkel majálisoztak, akkor én anyósomat vittem magammal, mert az én férjem akkor is dolgozott. Mikor a nagyobbik fiam pici volt, sokszor belerakta a kenguruba, és kiment vele a ház elé sétálni. Rádiót hallgattak, a párom így szellőztette a fejét a gondoktól. A fiam 2 éves koráig babaúszásra jártunk, ott csak töltelék voltam, ez az ő programjuk volt. Mióta a kicsilány is megvan, azóta annyit nem tudok rábízni, hogy letegye őket aludni, mert egyszerűen nem tudnak vele elaludni. Este mosdani nem tudok, mert ha a kicsilány (11 hónapos) fogfájással felébred, nem tudja elhallgattatni, addig ordít, míg ki nem veszem a kezéből. Volt már rá példa, hogy levetkőztem, hogy beugrok a kádba, de a kislány felsírt és egy szál törölközőben ringattam, mert annyira nem tudta lecsnedesíteni az apja, hogy meg tudjak mosdani. Pedig a jószándék benne van, de egyszerűen eljátsza a komoly dolgokat is, a gyerekek nem veszik komolyan, ha a fiamat leteszi aludni, a gyerek azt hiszi, viccel. Persze, hogy nem tudja elaltatni. Egész nap csak velem vannak a gyerekek, csak rám hallgatnak. Ennek ellenére, mikor a 2. babát szültem, a párom nem volt hajlandó a fiamat odaadni az anyáméknak, inkább odaugrasztotta anyósomat, aki egész nap vigyázott a gyerekre, este meg a férjem etette, altatta, fürösztötte hullafáradtan. Nem engedi a fiát. De elszokott tőlük, nagyon sok munkája lett, mióta a picilány is megvan. Amit segít, hogy együtt vásárolunk, az családi program, illetve megvacsoráztatja a fiút, ha itthon van. A kislányt már nem.
14/15 anonim válasza:
Én sem szeretem, ha valaki úgy mondja ezt, hogy "segít". Mintha szívességből, jófejségből tenné, mintha ez nem valami elvárható dolog lenne, hanem valami plusz.
Én inkább úgy szoktam mondani, hogy ki veszi a részét a gyereknevelésből és a házimunkából.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, a párom mindent megcsinál a baba körüli teendőkből, és nagyon szeret is foglalkozni vele. Övé a hajnali etetés (tápszeres), esténként sokat játszik vele, mindig együtt fürdetünk és általában együtt megyünk sétálni is. A házimunkában már kevésbé aktív, azért noszogatni kell :)
15/15 A kérdező kommentje:
én csak azért kérdeztem mert az én párom nem igazán "segít+be a dolgokba és kíváncsi voltam ki hogy van ezzel!
2012. dec. 8. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!