Van itt olyan akinek KORÁN már pár szót mondott a babája? Gondolok itt 6-7-8 hónaposra.
az számít szónak, ha valamire tudatosan mondja, hogy pl. rád: ANYA, az hogy szótagokat ismétel semmit nem jelent.
Nyugi, nincs csodagyereked.:)
Ez annyira vicces, mikor a tök normál / átlagos gyerekeket már kikiáltják a következő Einstein-nek :)).
Velem is ezt csinálták gyerekkoromban, csak mondom, nagyon-nagyon sokat árthatsz vele.
Nyilván mindenkinek a sajátja a legszebb / legokosabb / legtökéletesebb, de a jövőjére nézve nem árt a helyén kezelni a dolgokat.
Igen, van 2, valóban nem kellett küzdeni értük. Nem akartalak megbántani, de ezzel az utóbbi válaszoddal teljesen ugyanazt mondod, mint a kedves szüleim, és ez nekem olyan, mint ha megnyomnának egy gombot, ne haragudj tényleg :).
Szeretem, tisztelem őket, de veszélyes terep ez. Remélem te ügyesebb leszel, és nem pont amiatt lesznek komoly problémái a "csodababádnak", és soha nem fogod a fejéhez vágni, hogy mennyit küzdöttél érte.
Elnézést, hogy eltértem a tárgytól. Remélem, hogy okos, ügyes és kiegyensúlyozott gyerek és felnőtt válik majd belőle!
Baba fejlődése - 6 hónapos baba - beszédfejlődés
A gyermek fél éves korára már egyre többet utánoz tudatosan és megjelennek az ismételt szótagú, hosszú gagyogások, mint a bababa, mamama, papapa. Ez természetesen még nem a baba, vagy a mama megnevezése, csak a leggyakrabban használt hangok (a, á, p, b, m) kombinálása.
5 hósan azt mondogatta, hogy baba. Szerintem ezt még nem tudatosan tette ekkor.
Arra viszont emlékszem mikor valaki ilyet kérdezett mint te, leirtam, és totál lepontoztak emiatt. :))
3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!