Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam le 10 heteseme...

Hogy szoktassam le 10 hetesemet a cumiról?

Figyelt kérdés

Kis súlyú volt, sárga, először 2 óránként kellett etetnem. A gyerekorvos mondta, hogy azonnal térjek át a 3 órára, mert így nem éhezik meg eléggé, és "sose nő meg". Na akkor mondtam, hogy igen ám, de ordít 2 óra után a kajáért. Védőnő mondta, hogy erre való a játszócumi. Sajnos a tejem kevés lett, ezért tápszert is kap, és a cici már annyira nem is vonzó neki, de úgy kell fogalmazzak, hogy azért még napi párszor hajlandó szopni, többi tejci cumisüvegből megy neki.

Azért szeretném leszoktatni a játszócumiról, mert:

nappali alvásnál kergeti, attól ébred meg, hogy kiesik a szájából, magát idegesíti vele. Éjjel hála Istennek olyan mélyen alszik, hogy nem használja a cumit, még elalváshoz sem, de azért akarom leszoktatni, hogy ne kelljen olyat játszanom, hogy ha éjjel is sír mert kiesett, hogy mehetek 20 percenként berakni, MERT AZT ÉN NAGYON NAGYON NEM AKAROM.

Ujját szopizza alvás előtt, miközben kéri a cumit :-(

Az elalvás előttöt még talán meg is tudnám oldani, de neki az ébrenlétkor is, egy kb 15 perces játék után kell a cumi, nagyon kéri, sír érte.

Most még kicsi, még le tudnám szoktatni, mielőtt kitör az éjjeli krach. köszi!!!

2012. dec. 7. 10:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

És ha szopja az ujját, az miért jobb? Mert,ha igénye van rá,hogy valami a szájában legyen, akkor max. az ujját fogja szopni!

Az enyém is cumis, igaz csak alváshoz. De ha nem a cumi miatt ébred meg,akkor meg lehet,hogy másért fog. A fiam már simán visszarakja magának.

2012. dec. 7. 10:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy éjjel nem kell neki a cumi..Nappal nem érsz rá visszaadni neki? Persze, le tudod szoktatni, de akkor meg állandóan sírni fog, vagy majd elkezded etetni, mert úgy gondolod, hogy éhes (mint az az anyuka, aki óránként eteti a 7 hetes babáját 150ml-l). Utána majd írod a kérdést, hogy miért sír mindig a babám? Erre javasolják, h adj cumit, de te azt nem akarod, pedig már megőőőrülsz stb... Ördögi kör. Pár hónap és visszarakja magának, ha kiesik. Érdekes, a fiam már 5 hós elmúlt és éjszaka soha nem kellett azért felkelnünk, mert neki kiesett a cumi a szájából. Napközben meg itt vagyok körülötte, nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha odaadom neki, ha kéri!
2012. dec. 7. 10:42
 3/11 A kérdező kommentje:

Hékás-békás, pontosan azt írtam, hogy ÉJSZAKA NEM AKAROK EZÉRT KELEGETNI 20 PERCENKÉNT, nappal semmi gond nincs ezzel.

De ha neked sem kell éjjel, akkor nekem sem biztos ,hogy fog kelleni, ez megnyugtató!!! Hm.

2012. dec. 7. 10:44
 4/11 anonim ***** válasza:

És mi lesz, ha majd fogzani fog, és azért kel éjjel 20 percenkét? Azt sem fogod akarni, hidd el.

Egyébként nem vagyok cumipárti, egyik gyerekem sem cumizott, de sajnos az anyaság jár bizonyos kellemetlen dolgokkal is, nem mindig lehet kizárólag a saját kényelmünket nézni, hogy ÉN mit akarok.

2012. dec. 7. 10:45
 5/11 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de vannak szükséges kellemetlenségek, és lehetnek nem olyan szükségesek, és ha esetleg meg lehet valami kellemetlenséget spórolni, az még nem bűn, nem?
2012. dec. 7. 10:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem hallottam még olyan babáról, aki 20 percenként megébred éjszaka azért, hogy a cumit visszaadja anyuci... De ha van ilyen, írja meg kérem! Éjszaka annyira mély álomba szenderü, hogy nem fog neked cumiért könyörögni. De igaza van az egyik válaszolónak, h majd ha fogzik, akkor is felfog kelni , sőőőőt... lehet, hogy te nem, de akkor meg a cumi megbírná nyugtatni. Nem mondom, hogy annyira fontos a cumi, de sztem te még megfogsz szenvedni azzal, hogy nem adsz cumit, mégpedig a hozzáállásod miatt, miszerint te nem akarsz 20 percenként kelni. Akinek nem cumizik a babája, hidd el, nem is mérgelődött, ha sírt a babája, mert megnyugatta. De te már előre tervezgetsz, hogy nem akarsz kelni, már délután sincs kedved visszaadni neki. Akkor majd ha sír miatta, akkor mégjobban nem lesz kedved megvígasztalni?
2012. dec. 7. 10:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Az én kicsi fiam is állandóan kipottyantotta éjjel/nappal alvásnál a szájából és ezért sírt. De hidd el, ez nem tart sokáig, mert pár hét és már magától ki is köpi, meg nem fog sírni, ha kiesett a cumi. Én is megpróbáltam elvenni tőle, mert nem akartam, hogy éjjel-nappal állandó cumizó baba legyen, de hamar visszaadtam :) 3 hónapos korától játék közben nem is kell neki a cumi, csak elalváshoz. Ő meg nem is volt hajlandó szopizni, így csak ezzel tudta lenyugtatni magát.
2012. dec. 7. 10:58
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért 6-os válaszoló álljon már meg a menet. Miért kellett így nekiesni a Kérdezőnek? Nem azt mondta, hogy ha fogzani fog a pici akkor nem kell fel hozzá, nem nyugtatja meg, azt sem mondta, hogy nappal nem akarja a szájába visszaadni a cumit. Csak annyit mondott, hogy nem szeretné, ha éjszaka kelni kellene A CUMI MIATT. Ez miért baj? Vannak olyan dolgok, ami miatt fel kell kelni, elkerülhetetlen (éhség, fogzás) speciel a cumi nem ilyen. Süt belőled a rosszindulat.

Egyébként Kérdező, az én babám teljesen leszokott a cumiról, mikor megtalálta az ujját. De nem szopizza állandóan, csak amikor altatja magát.

2012. dec. 7. 11:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem süt a rosszindulat, csak nem szeretem az olyan embereket, akik gyereket szülnek, de nincs kedvük foglalkozni vele!
2012. dec. 7. 11:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Utolsó: szövegértés elégtelen.

Nem szeretem az olyan válaszokat, amikor a válaszoló nem értelmezi a kérdező által írt szöveget. NAGY BETŰVEL EMELTEM KI, HOGY NAPPAL ÖRÖMMEL ADOK CUMIT 1 PERCENKÉNT IS, ÉJJEL ÖRÖMMEL RINGATOK, SZOPTATOK, GONDOZOK, PELENKÁZOK, ezek nélkülözhetetlen dolgok. A cumikiesés ezekhez képest NEM nélkülözhetetlen. De azt hiszem ezt sem fogod érteni, szóval mindegy.

2012. dec. 7. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!