Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszik a gyerekem már kb...

Nem eszik a gyerekem már kb 1/2 éve rendesen, de az utóbbi 2 hónapban már szinte semmit. Járt még rajtam kívül valaki így a gyerekével?

Figyelt kérdés
2012. dec. 5. 11:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Már 3 napja tömöm bele a probiotikumot, anyukám küldött direkt "pici" gyerekeknek valót, beleteszem a teájába, és megissza. Azzal nincs gond. :) Csak mivel már 2x vagy 3x kaptam elutasító választ a gyerekorvostól, hogy szerinte nincs baja a gyerekemnek, egy kicsit aggódok. Mert mi van ha mégis? Nálunk nem lehet venni kicsiknek multivitamint, csak ha jól emlékszem 4-5 éves kortól van. A patikus még le is cseszett, amikor tavaly télen kérdeztem, hogy a közel egy éves gyereknek immunerősítés céljából kéne valami... mit képzelek én???!! Hát igen, ez nem magyarország, az biztos... Köszönöm a tippeket, béres cseppet ki fogom próbálni, küldetek anyukámmal egy üveget, hátha javul. :)
2012. dec. 5. 12:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Az en fiam 2 eves mult, nala is 1 evesen kezdödtek a gondok.Ö az a gyerek aki mellett siman leülhetsz enni es rad sem fog nezni.Elöször csak a hust nem akarta megenni, utana jött a többi dolog ami ellen tiltakotott.Nalunk csinalt is a gyerekorvos verkepet, mert vashiany is okozhatja, de neki nem volt ilyen gondja.Egy even keresztül halalra stresszeltem magam minden etkezes elött....vagy kiköpte a kajat vagy meg sem kostolta.Edesseget ritkan kap(1-2 alkalom hetente), csak vizet iszik, tehat nics "fölösleges" energiabevitele.Ö most kap multivitamint vitaminpotlaskent(evagyan semmit nem javitott), es voltam taplalkozasi tanacsadonal is adott nehany igazan jo ötletet, hogyan csempeszhetem a zoldeget, gyümölcsöt az eteleibe.Ami valamennyit segitett, hogy reggel csak 100 ml tejet kap igy reggelizik valamennyit, az ebed az altalaban alvas utan van.Az en fiam most 12 kg es 93 cm, nem egy nagy testalkat.
2012. dec. 5. 12:28
 13/16 anonim ***** válasza:
12-es vagyok melyik orszagban elsz?
2012. dec. 5. 12:31
 14/16 A kérdező kommentje:
németországban vagyunk
2012. dec. 5. 12:34
 15/16 anonim ***** válasza:

A Cebion multivitamint egyébként 1 éves kortól lehet adni, én is ezt adom a fiamnak.

Amúgy ha bármikor hasmenése van a fiadnak vagy antibiotikumot kap, mindig adj neki probiotikumot, hogy ne károsodjon vagy helyreálljon a bélflórája.

És ha mondjuk annyira sérült, például egy erősebb hasmenésnél vagy nagyobb antibiotikum kúránál, akkor 2-3 nap után még nem biztos, hogy jelentkezik a jótékony hatása a probiotikumnak.

Én felnőttként estem bele egy 1 napos hasmenéses vírusba, 3-4 napig nem ettem szinte semmit, csak pár szem kekszet! Múltkor egy hetes gyógyszerkúrának a következtében másfél hétig nem ettem szinte semmit! Nem tudtam, hogy ennél a gyógyszernél is kellett volna probiotikumot szednem. Viszont néhány nap után az helyretette a gyomromat és ismét tudtam fokozatosan enni mindig többet.

Na, most ezt én felnőttként éltem meg, a kicsiknek pedig rosszabb.

De persze nem biztos, hogy ez áll a nem evészet háttérében, csak egy tipp volt.

Nálunk más volt az ok, amit az addig kapott tápszer elvétele okozott, mert a gyerekorvos többet nem írta fel, mert hogy nem elég már neki a kalória, így másikat kellett adni. Hát, a másik 5 fajtát meg nem ette, a végén hányt tőlük, így tápszer helyett tejpépeket kapott, illetve minden mással 3-4 hónapig kísérleteztem. De 1 éves kora után sokkal jobb lett!:)

2012. dec. 5. 12:39
 16/16 anonim ***** válasza:
szia.nekem a kisfiam 17 hónapos és állandóan tápszert enne,meg gyümölcsöt,rudit meg különböző rágcsálni valókat. tegnap betelt a pohár mert olyan hisztit vágott este azért mert este 9kor letettem aludni hogy meglepődtem.én még gyereket így nem láttam hisztizni.aztán rájöttem hogy sok mindent ráhagytunk tudom hiba volt de első gyerek.mindig este amikor letettem aludni és nagyon hisztizett akkor kivettük és hagytuk még egy kicsit játszani.és pont ezt nem kellett volna.és ugyan ez volt az evésnél is.hogy bármit adtam neki enni hisztizett és nem akart enni.így adtam neki tápszert hogy ne legyen éhes.na de a tegnapi hiszti az sok volt nekem.elhatároztam hogy csak este van tápszer.ha nagyon éhes lesz akkor mást is megfog enni.amíg nem eszik rendesen addig nem kap se rudit se gyümölcsöt.és az alvásnál is így lesz este.fürdés,vacsi és alvás.biztos megint nagyon hisztizni fog de nem megyek majd be a szobájába és nem veszem ki.eddig egyedül olyan szépen elaludt.ha ráhagyod akkor a fejedre fog nőni.még most kell korlátokat szabni nekik.én amúgy most a marslakócska szirupot adom neki hátha jobban fog enni.de amúgy szerintem csak lusta enni,rágni.mert a tejcsit meg mindig megitta az összeset.
2012. dec. 5. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!