Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valóban ennyire tragikusak...

Valóban ennyire tragikusak lennének a kórházi körülmények? Kicsit hosszú, de olvassátok el kérlek!

Figyelt kérdés

Kisfiammal lassan 1 hete bent feküdtünk az egyik kórház gyermek osztályán.10 hónapos lesz a napokban.

A körülmények nem voltak vészesek,elkülönítve voltunk mert nem tudták hogy fertőző-e a betegsége.Közel 1 hét alatt képtelenek voltak egy normális vizsgálatra.A vírustenyésztéshez a vért csak akkor vették le,mikor jöttünk el.Mindenki a legnyugodtabban borítékolta,hogy a gyerek beteg,telenyomták steroiddal,hogy tünetmentes legyen,de a baj okozóját meg sem próbálták keresni.Mikor jeleztem,hogy talán tenni is kellene valamit,akkor csak pislogtak,hogy "hát de mit?"Ekkor úgy döntöttünk, hogy elhozzuk onnét.

Az ottani osztályvezető főorvos felajánlotta,hogy elintézi nekünk,hogy átvegyenek,kivizsgálják a gyermeküket a megyei kórház gyermek részlegén,mert ott lényeges jobb a technikai háttér.Leutaztunk 80 km-t.

Ott közölték,hogy fogalmuk sincs mi lehet a baja,be kellene feküdnünk a fertőző osztályra, ISMÉT.Mivel bíztunk az ottani szakmai háttérben,befeküdtünk.Ekkor már a gyermeknek mondanom sem kell mennyire fel volt zaklatva a kis lelke,stb.Teljesen kifordult magából.

És ebben a "fejlett" kórházban akadtam ki a legjobban:

a kisfiamnak olyan mocskos,koszos műanyag kanálban hozták ki az orvosságot,hogy rossz volt nézni.Megmérték a hőjét a popsijában és a lázmérőt mindenféle tisztítás,fertőtlenítés nélkül beledobták egy befőttes üvegbe,ami ugyan abban az állapotában volt még 3 napig a kórtermünkben,míg el nem jöttünk.Minden kórteremben (ami inkább box-nak nevezhető,mert üvegfallal voltak elválasztva)volt egy vizsgáló asztal;melyen száradt vérfoltok voltak...és nem az én gyermekem vére volt.Majd jöttek azzal,hogy a gyermek nem aludhat velem,mert a házirend tiltja.Mikor megkérdeztem a nővért,hogy akkor ugyan árulja már el,hogyan magyarázzam el egy 10 hónapos babának,aki napok óta ki van szakítva az otthoni közegéből,idegen a környezet,szurkálják napok óta és már retteg ha fehér ruhás embert lát,hogy "de márpedig most nem alszol anyával,mert tiltja a házirend?"; nem válaszolt semmit csak rám csapta az ajtót.Viszont azt már nem tiltotta a házirend,hogy a box-ban a baba/kisgyermek számára könnyen elérhető helyen voltak tárolva a fecskendők,kötszerek,fertőtlenítő folyadékok.Ezt úgy vettem észre,hogy a gyerkőc már pakolta ki a fiókokat,amikhez nevetve hozzáfért (már önállóan közlekedik,megy a kisfiam).

Ki tudja hány napos sár volt felszáradva a padlón és amíg benn voltunk a kutya nem jött be feltakarítani...

Az volna a kérdésem:TÉNYLEG EZ A MAI MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY?

Én elhiszem,hogy kevés a pénz,de azért a legalapvetőbb higiénés feltételeket betarthatnák,főleg ha már zárt osztályról beszélünk és főleg gyermekeke esetében.Csak nekünk sikerült kifognunk ezt a sok "jót",vagy másnak is vannak ilyen tapasztalatai?Esetleg ellenkező oldalról?

Ha valakinek nincs pénze magánkórházba járni,akkor fel is dobhatja a talpát??És egy kisgyermek esetében sem volna ez másképpen?

Én teljesen elkeseredtem...

Egy első gyermekes édesanya

2012. dec. 4. 21:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A DEOEC világhírű , a szülészet téboly de a gyermek osztályokra nincs panasz ,bezzeg 30 éve ...

azóta sok minden változott és ezt is értékelnünk kell.

Az anyuka bent lehet a gyerekkel,minden vizsgálatra elkísérheti stb ... amikor én picigyerek voltam több hétre elzártak és volt hogy látták hogy szomjas vagyok teát kérek , a nővér pedig ahelyett hogy segített volna elhúzta a függönyt hogy ne lássák a látogatók ... ilyen is volt és nem is olyan rég ha azt vesszük.

2012. dec. 4. 23:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Én pár éve Kecskeméten voltam kórházban az akkor meg nem egészen 2 eves gyerekkel. Nem mondom, hogy elso osztályú hotleszobaba kerültünk, mert az nem igaz. Rátért volna a kórteremben egy festés, nemi felújítás. Mindennap takarítottak, ha valami baleset volt, 10 percen belül megjelent a takarítónő. Az orvosok es a nővérek készségesek es kedvesek voltak, minden kérdésre válaszoltak, nem voltak se flegmak, se türelmetlenek. Az ágynemű kopott volt es elszinezodott a sok hasznalattol, de tiszta volt. Az eszközöket fertotlenitettek, az pedig mar az elso pillanatban világos volt, hogy a gyerek mellett maradhatok. "Ez egy kinyitható agy, akar a kicsit is magához veheti éjszakára, ha nagyon nyugtalan" Hálapénz gondolata fel sem merült....
2012. dec. 5. 07:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Én 3 hete szültem a pici fiam egy megyei kórházban. Hát higiénia az 0 volt :( Ott a sok nő nem kis sebekkel stb...de a wc-t nem takarítják, kézmosó, wc papír sehol sincsen...szobába is naponta egyszer felmostak, de csak úgy futtában és még sorolhatnám....

Pár hónapja ugyan ebbe a kórházba töltöttünk egy napot a gyerekosztályon mert elkapta a lányom a hasmenés-hányós vírust. Itt is box szerű szobák vannak amiket ablakok választanak el egymástól. Tőlünk még az 5. szobában is láttam ki mit csinál :( Higiénia itt azért jobb volt, viszont a nővérek hozzáállása annál rosszabb :(

2012. dec. 7. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!