Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik gyerekülést válasszam?

Melyik gyerekülést válasszam?

Figyelt kérdés

9-25kg-s dönthető vagy 9-36kg-s nem dönthető?

Egyik:

[link]

Másik:

[link]

Vagy esetleg tudtok ajánlani ilyen árban valami jót?

2012. dec. 4. 21:02
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Betöltött 1 éves kor?? miért a baba 1 éves kora után mi lesz? Hirtelen megérik a gyerekülésre? Nem egyforma ütemben fejlődnek a babák. Sőt nagyon nagy eltérések vannak a babák között. Pl. az én lányomnak erős izomzattal született. Előbb ült stabilan egyedül, mint mászott. Olvass utána ez arra utal, hogy erősebb az izomzata és ezt genetikailag kapta.A legtöbb baba a mászással erősödik meg az üléshez nos vannak kivételek. Ezt csak azért írtam le, mert utálom ezt az általánosítást, hogy 1 éves kor alatt nem ajánlott a 9kg-tól való ülés.Amúgy sem írják az ülések útmutatójára ezt, csak annyit hogy 9 kilótól..
2012. dec. 5. 13:30
 12/27 A kérdező kommentje:
Van olyan baba aki 8 hónaposan még előre sem kúszik meg van olyan aki már lépeget oldalazva (mint az enyém). Nem egyformák és így nem értem ezt az általánosítást..
2012. dec. 5. 13:33
 13/27 anonim ***** válasza:

2.és 5. választ adó vagyok.

Íme egy szakember véleménye:

"Gyakori kérés, hogy a bébihordozó után olyan ülést keresnek, ami több kategóriát átölel, tehát nem csak 9-18 kg-ig, hanem akár 8-10 éves korig is használható.

Jogos igény ez, mert az ülések valóban nem olcsóak és kínálnak is ilyesmit a gyártók, de egy-két modelltől eltekintve tapasztalatunk szerint nem jelentenek igazi alternatívát. Kicsit olyan ez, mint ha az egy éves gyerekednek már 28-as cipőt vennél, mert úgyis belenő. Valljuk be, nem ez a legjobb megoldás.

Egy 1-1,5 éves gyermek testalkata, alvási igénye,mérete és izomzata oly mértékben tér el egy 6 éves gyerekétől, hogy nagyon nehéz, szinte lehetetlen megfelelő biztonságú ülést kreálni mindkét korosztály számára. Amik elfogadhatóak ebben a kategóriában, azok ára magas, melynek árából simán megvehető két külön ülés is."

2012. dec. 5. 13:41
 14/27 anonim ***** válasza:
6-os vagyok.Teljesen igazad van kérdező én sem bírom az ilyen okoskodókat, nekem is stabilan ülő és erős izomzatú a kisfiam.Ugyanaz az ülésünk van amit belinkeltél,nagyon megvagyunk vele elégedve,kisfiam nagyon kényelmesen és stabilan ül benne és azóta imád utazni,előtte végig ordított.Egyébként szinte egyik ülést vagy hordozót sem lehet és nem is ajánlják a felső súlyhatárig kihasználni,előbb szoktak váltani nagyobbra.Ez az ülés után már csak ülésmagasító kell elvileg.
2012. dec. 5. 14:26
 15/27 anonim ***** válasza:

Végül is ha a biztonság nem számít tedd nyugodtan.

Ha valamit is számítana nem vennél ilyen semmire való ülést és betartanád a biztonsági szabályokat.

Az én gyermekem is stabilan ült 6 hónaposan,de 15 hónaposan is hordozóban utazik háttal! Amíg csak lehet.

2012. dec. 5. 15:43
 16/27 anonim ***** válasza:

Nekünk Bolenn Hug van. (ugyanebből a stílusból csak más huzattal több márka is kapható) Stabil, puha, kényelmes, dönthető. Ha ezt kinövi, kap egy ülésmagasítót. a 9-36kg-ossal is csak az a bajom, h nem dönthető. Egyébként pedig, minden ülésnek át kell mennie egy EU-s minősítésen, amúgy nem kerülhet forgalomba. Szóval annyira sz.rt nem tudsz venni.

Esetleg ennyi pénzért nézhetsz még dönthetős Nania-t, nekik jók az ADAC tesztjeik.

2012. dec. 5. 16:08
 17/27 A kérdező kommentje:
Nem értem akkor szerintetek milyen ülést kellene vennem? Hiszen a hordozónk 9 kg-ig való.Akkor most ne utazzon velünk egy éves koráig? Vagy hogyan?A drága 50ezres ülésekből is van 9-36os akkor az sem biztonságos 50ezerért?ÁÁ nem vagyunk egy állásponton nem is vitatkozok.Azért azt még leírom, hogy igenis fontos a gyermekem biztonsága.Nem ismersz úgyhogy ne ítélkezz.
2012. dec. 5. 16:44
 18/27 A kérdező kommentje:
Kedves 6os meg fogjuk nézni ezt a Touragoo ülést. Nagyon köszönöm, hogy írtál róla :)
2012. dec. 5. 16:45
 19/27 anonim ***** válasza:

milyen babahordozó 0-9 ig???

0-13 ig vagy 0-18 kg is ok, de 0-9 es???

2012. dec. 5. 16:47
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem bocsi rosszul írtam. 13kilóig való az ülés,de tök mindegy ,mert kinőtte..
2012. dec. 5. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!