Gyerekülést szeretnénk venni a 10 és fél hós gyermekünknek! 9-36kg-osat! Fontos szempont, hogy dönthető-e az ülés vagy sem?
"akár városban 30-nál, az mekkora erőkifejtés a kis nyakára, gerincére. Senki sem mondhatja komolyan hogy ez nem veszélyes. Míg ha háttal van bekötve belenyomódik a székbe és tartva van a nyaka, a háta."
Nem a véleményeddel akarok szembeszállni, de azért vegyük figyelembe azt is, hogy városban 30-nál (de főleg álló autónál) nagyon jellemző, hogy hátulról durranak bele az autóba. Ilyen esetekben meg pont a menetirány szerinti ültetés a biztonságosabb.
Ebben igazad van, de általában a hátrafelé bekötött ülés az a kategória amit szinte teljesen meg lehet dönteni és általában meg is szokták, pontosan emiatt. Míg egy nagyobb kategóriát, nem vagy nem annyira lehet megdönteni. Legalábbis ez a jellemző. És ha már meg van döntve akkor mindjárt jobb a helyzet. Ezért is írtam az első kommentemben, ha mégis ezt a kategóriát választja a kedves Kérdező, akkor mindenképpen dönthetőt vegyen.
Terhességem előtt napi 80 km-t vezettem mind országúton, autópályán, mind pedig városban. Ami az utakon folyik, kész életveszély, de gondolom ezt mindenki tapasztalja, főleg ha már egy pici is kilátásba van, jobban észreveszi az ember. Legtöbbször az országutakon volt necces a helyzet és ugyebár ott nem 30-val megyünk. A 30-as példát azért írtam, mert még az is nagyon nagy erő, hát még 2x90, ami ugyebár az országúton megengedett.
Nem akarok vitatkozni senkivel, sem pedig meggyőzni senkit. Mindig van olyan szitu amikor jobb lett volna ha, pl nem úgy ül, nincs is bekapcsolva, stb. stb. Jót akartam, amikor a linket bekopiztam, mert szerintem hasznos amit leírnak benne.
uramisten, komolyan van, aki hisz egy gyerekülésgyártó által leírt akármilyen cikknek?
mi lesz a következő, nem adtok anyatejet a babáknak, ha egyszer egy tápszergyártó azt fogja írni, hogy az ő tápszere jobb, mint az anyatej? :D
Azért írják ezt, mert ha hátrafelé beköthetőt veszel, akkor biztosan kell venned még egyet, mert azt tuti kinövi a gyerek, 3 éves koráig csak az extra picike gyereknek fér ott el a lába.
Szerintem ez túl van lihegve, nem is kicsit. Nyilván biztonságosabb (persze csak bizonyos helyzetekben) a háttal bekötés, de azért vannak ellenpéldák is - pl. anyukámékba az autópályán 150-el szállt bele hátulról egy autó, és neki, a felnőttnek nagyon csúnya csigolyasérülése lett. Ha ott a kicsi, és háttal van bekötve, el sem tudom képzelni, milyen csúnyán megsérült volna.
SZóval a lényeg inkább az, hogy igyekezzünk elkerülni a baleseteket - tudom, nyilván nem teheted meg mindenki helyett, de ha odafigyelsz, sok olyan baleset is megelőzhető, ami mások miatt következne be.
Ezt tapasztalatból írom, mert hetente kétszer vezetek autópályán és városon kívül nagyobb távra, és naponta elég sokat megyek városon belül is, és eddig egyszer koccantak belém (ami nem elkerülhető, mert előttem is álltak).
És attól, hogy a ti autótokban elfért a lába 16 hónapos koráig, nem jelenti azt, hogy más autóban is elfért. Plusz nem mindegy az sem, milyen hosszú a lába.
Az enyém 11 hónaposan már nem fért így el (opel corsa). Beszorítani meg nem fogom szerencsétlent, csak azért, mert az ülésgyártók szerint így biztonságosabb.
Még egyszer mondom NEM csak az ülésgyártók mondják ezt, sőt az ülésgyártók legtöbbje azt mondja hogy már 1 évesen, 9 kilósan és ülni tudó babát fordíts meg nyugodtan..Míg szakemberek azt javasolják hogy ne.
De persze vannak ellenpéldák ahogy te is írtad.
Én ezzel lezártam ezt a témát, mert nem akarok senkit semmiről meggyőzni.
Utolsó, nem a lába a lényeg, hanem az AUTÓ! Ha az autónak olyan az üléskialakítása (mondjuk rövid ülőfelülettel, kevésbé döntött támlával), akkor egy átlag gyerek se fog elférni. Komolyan nem értem, hogy lehet ennyi értetlen ember. Nyilván egy nagyobb autóban elférne a lába, de a miénk pont egy kicsi autó. Ó te jó ég. Akkor biztosan hazudok.
Majd megmondom a gyereknek, hogy muszáj lesz fordítva bekötni az ülést, mert hiába nem férsz el fiam, egy csomó okos néni a gyk-n megmondta, hogy ha az ő gyereke elfér 16 hónaposan is, akkor te nehogy már ne férj el 11 hónaposan.
Biztosan csak érzéki csalódás a szegény gyereknek, hogy majdnem törökülésben ül. Csak gratulálni tudok ezekhez az okos hozzászólásokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!